Slovenský hudobník Dominik Kopcsay, ktorý pôsobí pod menom Nightlines, dnes vydáva svoj druhý štúdiový album. Novinka s názvom Obyčajný človek sa nahrávala v štúdiu LVGNC Mareka Rakovického a o mix a master sa postaral Tom Lobb z kapely Luvver. Na obale albumu je maľba Roberta Bielika.

"Som veľmi rád, že sa mi po troch rokoch od prvého albumu podarilo vydať novú vec. Na albume som začal pracovať už v roku 2018, no nahrávanie v štúdiu aj celý proces vydania sa natiahol," hovorí Dominik Kopcsay alias Nightlines a dodáva: "Tento album považujem za vyzretý, je viac pesničkový ako ten predošlý, viac som sa sústredil na emóciu a priamu energiu a vďaka LVGNC štúdiu a mixu od Toma Lobba má aj skvelý zvuk."

Pred vydaním albumu vyšli dva videoklipy k piesňam Pohľady a Obyčajný človek. Prvý menovaný sme predstavili minulý týždeň, druhý vyšiel len pred pár dňami. Zábery doňho vznikli spontánne počas prvých dní pandémie a sú natočené na mobile. Ešte minulý rok hudobník zverejnil skladbu Ľudia čistoty.


Celkovo album Obyčajný človek obsahuje desať skladieb. Okrem elektroniky je dôležitým prvkom spev samotného autora a jeho slovenské texty, niektoré skladby dopĺňajú aj nástroje ako klavír, basgitara alebo gitara, ktoré si väčšinou autor nahrával sám.

V skladbách Ľudia čistoty a Outro, sa postarala o klavír hudobníčka a Dominikova priateľka Eva Tunová, s ktorou vystupuje aj naživo. Turné však autor kvôli pandémii zatiaľ neplánuje. "Rozhodol som sa, že zatiaľ nebudem plánovať koncerty, uvidíme, ako sa vyvinie situácia. Keďže album vznikal dlhšie obdobie, medzičasom som začal pracovať na nových skladbách, ktoré majú zas úplne iný charakter," hovorí Nightlines.

Artwork k albumu je maľba, ktorú poskytol známy maliar Robert Bielik. "Obal albumu je pre mňa symbolom obyčajného človeka a som veľmi rád, že som mohol túto maľbu použiť. Album som tak nazval preto, lebo to považujem za nosnú tému textov, ktoré hovoria o mojom vnímaní bežného života a mojich emócií," dodáva hudobník.

Album Obyčajný človek vyšiel dnes, 15. mája, na Bandcampe a je možné ho podporiť ľubovoľnou sumou. Časom bude dostupný aj na všetkých streamovacích platformách.



Dominik Kopcsay alias Nightlines je 26-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy. V roku 2017 vydal pod značkou ajlavmjuzik debutový album Protisvit, z ktorého môžete z vysielania Rádia_FM poznať skladbu Dievča s hosťujúcou speváčkou Elou Tolstovou (Tolstoys). Známa je aj jeho skladba Vážnejší, ktorá vyšla v roku 2018 na kompilácii Ostrov hudby 2. 

Popri sólovej tvorbe vyštudoval Dominik hudobnú kompozíciu na VŠMU a komponuje klasické skladby. Jeho štyri nové sláčikové kvartetá momentálne nahráva Spectrum Quartett v štúdiu Slovenského rozhlasu. Podieľal sa tiež na aranžmánoch skladieb kapely Tolstoys pre sláčikové kvinteto, ktoré spolu s kapelou predstavil na festivale Grape alebo vo vypredanom Slovenskom rozhlase.

Ako producent sa spolupodieľal na mixe a produkcii nového EP Moon Boy mladého hudobníka a speváka Simona Štubniaka (The Curly Simon). Zaujímavosťou je, že pôsobil aj ako hudobný dramaturg seriálu Jenny na TV JOJ a bol spoluautorom seriálovej piesne Pohľady (nejde však o tú istú skladbu, ktorá je na jeho novom albume).


Redakciu Hudba.sk informoval Dominik Kopcsay. Tlačovú správu sme upravili. Novinky projektu Nightlines môžete sledovať na stránke www.facebook.com/nightlines1994.