Koncom minulého roka sa kapela Slipknot rozlúčila s bubeníkom Jayom Weinbergom, pričom v oficiálnom vyhlásení hovorila o "kreatívnom rozhodnutí" a snahe "vyvíjať sa". V apríli sa fanúšikovia metalových legiend dočkali nového mena. Novým bubeníkom sa stal Eloy Casagrande, ktorý dovtedy pôsobil v brazílskej Sepulture.

Rozlúčkové turné, ktorým kapela ukončí štyri dekády svojho pôsobenia na hudobnej scéne, už s nimi neodohrá. "Možno to pre fanúšikov kapely v tomto bode nedáva zmysel, ale rozhodnutia bolo potrebné urobiť spolu s premýšľaním o nových cykloch, ktoré prídu. Máme na výber a to nie je vždy jednoduché. Môj odchod nikdy nevymaže môj rešpekt a vďačnosť ku kapele," vysvetľoval vtedy svoj odchod.

Následne zaplnil prázdne miesto na bubeníckom poste v kapela Slipknot, s ktorou odohrá americké turné k 25. výročiu debutového albumu Here Comes The Pain. Teraz vysvetlil svoje pohnútky, ktoré zavážili pri rozhodovaní sa o prestupe do Slipknot. "Kapela sa mala rozpadnúť a ja som nechcel prestať hrať na bicie vo veku 33 rokov. Bolo to moje rozhodnutie opustiť Sepulturu. Bolo to komplikované." Rozhodnutie opustiť Sepulturu oznámil svojim kolegom v deň uzavretia dohody so Slipknot.

Eloy Casagrande bol pre Slipknot jedinou voľbou. Iného bubeníka si na skúšku ani nezavolali. "Teraz je čas posunúť sa vpred, vpred a nahor a urobiť oveľa viac jamovania a skúšania. Potrebujem sa dostať do režimu písania, aby sme mohli napísať hudbu hodnú Eloyovho bubnovania, pretože ten chlap je bubeník svetovej triedy," prezradil Jim Root.

"Nikoho iného sme ani neskúšali. Zaznelo meno Eloy. Vlastne nás kontaktoval, že by chcel byť našou súčasťou a začal nám posielať kopu videí. Myslím si, že on a náš basgitarista sa poznali. Mali spoločných priateľov. Ten chlap má toľko pokory. A dalo by sa povedať, že len žije a dýcha svojim remeslom, až do bodu, keď vidím jeho vášeň a to podnecuje moju vášeň pre môj nástroj. Je to skvelý pocit. Som rád, že sa to stalo. A my sme šťastní, že ho máme – sme naozaj šťastní, že máme toho frajera."

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)