Malebná obec Hniezdne, ktorá leží päť kilometrov západne od Starej Ľubovne, bude budúci víkend (22. a 23. 6.) dejiskom už siedmeho ročníka festivalu Nestville Open Fest. Usporiadatelia festivalu, ktorý poteší fanúšikov všetkých generácií, pripravili okrem vystúpení známych interpretov aj zaujímavý sprievodný program.

Počas dvoch dní sa predstavia skupiny Kryštof, Peter Bič Project, No Name, Vidiek, Metropolis, Komajota, Nocadeň, Medial Banana, Inekafe, Cigánski diabli, DJ Mairee, Rytmus, Majk Spirit, či Lukáš Adamec. Exkluzívnym hosťom bude švédska skupina Rednex, ktorá vystupuje so slovenskou speváčkou Nikou Karch. Vystúpi aj Martina Ťasková Kanošová s ľudovou hudbou Verbunk, s ktorou sa dostala do finále populárnej televíznej folklórnej šou Zem spieva.

SÚŤAŽ: Dve vstupenky na Nestville Open Fest môžete získať v našej súťaži. Stačí, ak nám na mailovú adresu sutaz@hudba.sk napíšete, na ktoré kapely sa najviac tešíte. Súťaž ukončíme v pondelok 18. júna, výhercov budeme informovať emailom.

Kvalitná organizácia a výhľad na Belianske Tatry

Niektorí z vystupujúcich umelcov sa v tento týždeň v Bratislave stretli so zástupcami médií, aby ich informovali o svojich novinkách, ktoré predstavia aj na festivale. Nechýbal ani líder skupiny Vidiek Ján Kuric. "Chystáme nový singel Sedím, ležím, premixovali sme ho a chceli by sme ho nasadiť do rádií, v jednej pesničke je smutno aj veselo, tak ako v súčasnosti na Slovensku. V Hniezdnom sme už hrali na festivale, je to jeden z najväčších festivalov na Slovensku, hneď po Pohode. Je tam skvelo, lebo je tam nádherný výhľad na Belianske Tatry, je tam veľmi dobrá atmosféra, je tam veľa ľudí, organizátori sa starajú o návštevníkov aj kapely. Je to organizačne veľmi dobre zvládnuté," povedal spevák pre TASR.

Lukáš Adamec zbiera v týchto dňoch úspechy so skladbou a videoklipom Dýchaj. Po skladbách Horúca láska a Keď ma raz odsúdia ďalšia úspešná pesnička. Lukáš ich zaspieva aj na festivale v Hniezdnom, kde tiež už v minulosti vystúpil. "Atmosféra je tam výborná, vždy to bolo perfektne zorganizované, pamätám si aj počasie, bolo tam vždy horúco. Ľudia, ktorí tam prídu, sa vedia baviť a chcú sa baviť, aj line-up je zložený z interpretov a kapiel, ktoré ocenia, takže sa veľmi teším," uviedol Lukáš pre TASR.


S novinkou v podobe albumu Potrubis sa v týchto dňoch hlási aj skupina Komajota. Vydáva ho v limitovanej edícii na USB kľúči a pridáva k nemu aj knižku s textami a ilustráciami od výtvarníčky Márie Čorejovej. "My sme v Hniezdnom hrali už dvakrát, tešíme sa, že aj tento rok tam budeme môcť zájsť. Je tam vždy dobre, to musím povedať, východniari sú známi tým, že sú pohostinní," doplnil pre TASR líder skupiny Martin Husovský

Pútavý program pripravili organizátori aj pre najmenších účastníkov festivalu. Rozospievajú a roztancujú ich koncerty plné veselých detských pesničiek v podaní obľúbených interpretov ako sú Baby Band či Paci Pac. O dobrú náladu sa postarajú aj divadelné predstavenia populárneho Cililing, Divadielka z klobúka či detského Divadla Portál.

Milovníkov populárneho rodinného seriálu Oteckovia poteší autogramiáda s hlavnými protagonistami, ktorých budú môcť návštevníci festivalu vidieť naživo mimo televíznych obrazoviek. Sympatickí oteckovia, ktorých hrajú, sa predstavia i na pódiu a návštevníkov potešia nejednou zábavnou historkou z nakrúcania seriálu. Súčasťou festivalu je ak kino, kde bude odpremietaných desať filmov pre deti (Ľadové kráľovstvo, Coco, Na vlásku... ) aj dospelých (napr.  Star Wars – Poslední Jediovia). Okrem toho si fanúšikovia budú môcť pozrieť aj dva priame prenosy z Majstrovstiev sveta vo futbale.

Všetky podrobnosti o podujatí nájdete na oficiálnom webe www.nestvilleopenfest.sk.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: TASR + Hudba.sk
Foto: archív skupiny Vidiek

Súvisiaci interpreti: Komajota, Vidiek