Kežmarská kapela sa po roku opäť pripomenula novým singlom. Skladba sa volá Kto vlastne si? sa zaoberá vzťahovou problematikou toxického vzťahu.

"Kto vlastne si? je skladba, ktorú som začal písať asi pred rokom a pol. Vtedy vznikol prvý koncept a nápad, ako by pieseň mohla vyzerať. Tentokrát pieseň rozoberá to, čo som nezažil/neprežíval ja, ale to je pri našich skladbách časté - nechávame sa inšpirovať okolím. Zase je tam nejaká vzťahová problematika a primárne je skladba o tom, ako sa človek nevie vymotať z toxického vzťahu, nevie, ako ujsť, ale otázkou je, či vôbec chce ujsť," hovorí Kristián Majer.

"Čo sa prevedenia týka, chcel som, aby to bolo také komorné, intímne a zároveň cyklické, či už hudobne alebo textovo. To si myslím, že sa podarilo - dodržať tú cyklickosť, hlavne v texte. No a hudba, aj tá má opakujúce sa motívy, ale predsa sa postupne vyvíja. Rovnako tak farba zvuku, ktorá podľa mňa len podtrhuje tú melancholickú atmosféru. Za to veľká vďaka nášmu bubeníkovi Filipovi Vojtechovi, ktorý sa postaral o zvukovú podobu skladby."

Chris May je kapelou z Kežmarku. Hrá vlastná tvorbu na pomedzí folku a popu. Na hudobnej scéne sú od roku 2019, no ako hudobníci spolu hrávajú už desať rokov. "Naše hudobné začiatky sa ponímali v metalovom duchu, no skĺzli sme do žánru, ktorý pripomína akýsi folk-pop. Indie prístup je platný, piesne si nahrávame a vydávame sami. Na konte máme zopár singlov a EP. Sme štvorčlenným zoskupením, momentálne sme roztrúsení kade tade po Slovensku a Česku, no to nás od tvorenia/skúšania neodrádza, zvykli sme si fungovať aj na diaľku. Chystáme ďalšie dva single, ktoré vyjdú v priebehu leta," dodávajú členovia formácia.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Kristián Majer.