Anglická speváčka a skladateľka Lou Rhodes, známa z elektronického dua Lamb, dnes v Bratislave nevystúpi. Koncert, ktorý sa mal konať v Majestic Music Clube (MMC), bol zrušený iba deň pred plánovaným vystúpením po tom, ako došlo k nedorozumeniu medzi usporiadateľskou agentúrou a speváčkiným manažmentom.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole v súčasnosti hľadá pre vystúpenie hudobníčky nový dátum, pričom predbežne by malo ísť o február alebo marec. Majitelia vstupeniek si môžu počkať na nový termín alebo lístky vrátiť. O postupe pri vrátení vstupeniek sa možno informovať na adrese orepole@orepole.sk.

Lou Rhodes o zrušení koncertu informovala ako prvá na svojom Facebooku: "Milí ľudia z Bratislavy, som šokovaná a naozaj smutná z náhlej správy, že naši promotéri sa rozhodli, teraz v poslednej chvíli, zrušiť zajtrajší koncert. Už som bola na ceste na letisko, keď som sa o tom dozvedela a stále nemôžem uveriť, že u vás nebudeme hrať. Prosím, obráťte sa na organizátora, aby vám to vysvetlil. Bolo to jeho rozhodnutie a ja s mojou kapelou sme hlboko sklamaní, že vám neprídeme zahrať. Majte šťastný zimný slnovrat a naozaj dúfam, že sa uvidíme niekedy na budúci rok."

Oficiálne stanovisko organizátora znie, že koncert bol "zrušený z organizačných dôvodov". Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole pre Hudba.sk vysvetlil, že došlo k nedorozumeniu v komunikácii s agentom a aj jeho samotného v stredu poobede prekvapilo, keď speváčka na sociálnej sieti oznámila, že je koncert zrušený. Podrobnosti o komunikácii však nechce medializovať, nakoľko dúfa, že sa všetko podarí vyriešiť na profesionálnej diskrétnej úrovni a agentúra bude môcť fanúšikom priniesť koncert v náhradnom termíne. Na to isté čakajú fanúšikovia aj v prípade plánovaného koncertu speváčkinej skupiny Lamb, ktorý sa mal uskutočniť v 23. marca.

Lou Rhodes sa preslávila v spomínanej skupine Lamb, v ktorej pôsobí aj producent Andy Barlow. Duo vydalo nahrávky Lamb (1996), Fear of Fours (1999), What Sound (2001), Between Darkness and Wonder (2003), 5 (2011) alebo Backspace Unwind (2014). Rhodes ponúkla aj sólové albumy Beloved One (2006), Bloom (2007), One Good Thing (2010) a Theyesandeye (2016), pričom jej debut nominovali na Mercury Prize. Spolupracovali s ňou aj 808 State, Eliza Carthy či The Cinematic Orchestra. Je autorkou kníh The Phlunk (2013) a The Phlunk's Worldwide Symphony (2014).

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Ore Pole, archív)
Foto: Facebook.com/Officiallou

Súvisiaci interpreti: Lou Rhodes