Keď v roku 2015 súrodenci Rich a Chris Robinsonovci oznámili rozpad The Black Crowes, nespôsobili touto informáciou šok. Časté nezhody medzi bratmi viedli už predtým k početným prestávkam. Väčším prekvapením bol opätovný návrat v roku 2019. S novou štúdiovou nahrávkou však prichádzajú až teraz.

Album Happiness Bastards vyjde s odstupom pätnástich rokov od svojho predchodcu Before The Frost... Until The Freeze. V oficiálnom vyhlásení označujú The Black Crowes tento rok za svoj a pripravovaný album považujú za svoj triumf. "Pätnásť rokov od nášho posledného albumu predstavujeme Happiness Bastards, náš desiaty štúdiový album, ktorý vyjde 15. marca," uviedli na sociálnej sieti.

"Happiness Bastards je náš milostný list rock'n'rollu. Rich a ja vždy píšeme a tvoríme hudbu, ktorá sa pre nás nikdy nezastavila a vždy je tam, kde spolu nachádzame harmóniu. Táto nahrávka to reprezentuje," priblížil Chris Robinson.

"Naše roky skúseností s písaním a tvorbou hudby a koncertovaním po svete sú zastúpené v tejto nahrávke. Bravúrne nás viedol jeden z najlepších producentov v odbore, Jay Joyce. Som neskutočne hrdý na to, čo sme dali dokopy," dodal Rich. Spolu s oznámením nového albumu predstavili bratia Robinsonovci pilotný singel Wanting And Waiting.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Pitchfork.com)