Americký spevák Steven Tyler, známy najmä ako frontman kapely Aerosmith, pracuje na country albume. 66-ročný hudobník sa presťahoval do Nashvillu v štáte Tennessee, kde pripravuje skladby spolu s country hudobníkmi ako napríklad Brettom Jamesom či Jarenom Johnstonom.

Okrem toho by mal podpísať zmluvu s vydavateľstvom Big Machine Label Group, ktoré zastrešuje mnoho country hudobníkov ako napríklad Tima McGrawa, Zac Brown Band či Taylor Swift.

"Pôjdem do Nashvillu, v januári, februári, marci a apríli, budem písať skladby a uvidím, čo z toho bude. Práca na albume je ako ryžovanie zlata. Najprv máte len veľa piesku a špiny a až potom nájdete malé zrnko, na ktorom ďalej pracujete," uviedol hudobník na jeseň minulého roka na Twitteri. Album by mal vydať najneskôr začiatkom budúceho roka.

Steven Tyler pôsobí v spomínanej kapele Aerosmith od roku 1970, pričom prvú, eponymnú štúdiovku vydali o tri roky neskôr. Zatiaľ posledný radový album Music from Another Dimension! uviedli na trh v roku 2012. K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love in an Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got a Gun, Jaded, Livin' on the Edge, Pink či I Don't Want to Miss a Thing zo snímky Armageddon (1998). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Aerosmith