Akcia Celebrate the 80's and 90's with The Hoff prinesie ešte viac dekadencie, než sa čakalo! Do programu totiž k menám ako Rick Astley, Samantha Fox, Vengaboys či 2 Unlimited najnovšie pribudli aj lokálne hviezdy kedysi prvej, dnes 28. kategórie - formácia Maduar, ktorá aktuálne "boduje" s virálnym videom z motozrazu v Haliči.

Holandskí organizátori očakávanej akcie potvrdili koncert bratov Matyinkovcov na oficiálnej stránke podujatia Celebrate the 80's and 90's with The Hoff. Počas otváracieho večera trojdňového motoristicko-hudobno-zábavného sviatku menom Acceleration 2014 sa na pódiu uprostred pretekárskeho okruhu Slovakia Ring predstaví celá plejáda nanovo rozžiarených hviezd z 80-tych a 90-tych rokov na čele s Davidom Hasselhoffom, ktorý si v sobotu fenomenálnym spôsobom podmanil rakúsky Nova Rock. Máme sa teda rozhodne na čo tešiť!

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Maduar Zdroj: Jakub Fabián

Kto iný, ak nie Maduar?

Ani sám The Hoff však zrejme netuší, čo nastane, keď sa na pódium dostanú Maduar. Tí tento rok oslavujú 20. výročie od vydania prelomového albumu I Feel Good v roku 1994, ktorý bol prvým úspešným tanečným albumom domáceho intrepreta na česko-slovenskej hudobnej scéne a v 90-tych rokoch naštartoval niekoľkoročnú "dancefloorovú" éru v českom a slovenskom éteri.

Organizátori ich preto na webe Celebrate80s90s.com odprezentovali ako skutočnú legendu česko-slovenskej scény s diskografiou tanečných hitov, z ktorých niektoré prenikli až do Maďarska, so 150-tisíc predanými nahrávkami, za ktoré získali tri platinové a dve zlaté platne, plus niekoľko ďalších ocenení, a s biografiou, v ktorej sa pýšia predskakovaním takým menám ako Chris Rea, DJ Bobo, Dr. Alban, East 17, Rednex, Snap! alebo Fun Factory. Už z tohto zoznamu je jasné, že ak má niekto zo slovenskej scény nárok vystúpiť v Orechovej Potôni, tak je to jedine táto nesmrteľná dvojka.


Bohužiaľ pre Maduar je však súčasná realita voči nim omnoho krutejšia ako k väčšine kapiel, ktoré sa v 90. rokoch dostali na vrchol. Pri sledovaní ich počínania v posledných rokoch, no najmä pri spätnom vypočutí ich slávnej tvorby, totiž o legende možno hovoriť už len v rovine recesie.

Za všetko hovorí video z ich vystúpenia na podujatí Haličská Motorkáreň (Halič, okres Lučenec), kde nestarnúci bratia z Rimavskej Soboty ukázali svoju súčasnú formu. Verme, že na "najväčšiu dedinskú diskotéku histórie" v Orechovej Potôni sa pripravia ešte lepšie a v jedinečných, pravdepodobne posledných "15 minútach svojej slávy" zo seba pod dohľadom Mitcha Buchannona vydajú naozaj všetko.

Viac o podujatí Acceleration 2014

Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk
Foto: archív skupiny (koláž - Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: David Hasselhoff, Maduar