Vystúpenie legendárnych Iron Maiden na najväčšom slovenskom koncerte roka láka na žilinské letisko tisícky Slovákov. V stredu 6. júla budú preto v okolí miesta konania platiť mimoriadne dopravné nariadenia. Organizátori fanúšikov vyzývajú, aby sa na koncert dopravili kyvadlovou dopravou.

"Ak nemusíte, necestujte osobnými autami. Pripravili sme zdarma kyvadlovú dopravu zo Žiliny na letisko a nazad, využite ju," odporúča usporiadateľská agentúra NuCoast Productions. Mimoriadna oficiálna doprava autobusmi bude premávať pravidelne z autobusovej stanice v Žiline v deň koncertu od 12:00 v smere na Letisko Žilina v pravidelných intervaloch. Rovnako budú posilnené spoje aj bezprostredne po koncerte od 23:30. Stačí nájsť označený autobus na stanovisku, nasadnúť a nechať sa odviezť priamo k areálu koncertu. Organizátori v snahe odľahčiť situáciu na cestách poskytujú oficiálnu kyvadlovú dopravu zdarma pre všetkých návštevníkov.

Stanovať ani campovať sa v areáli letiska nedá. Ideálnou možnosťou je nájsť si ubytovanie priamo v Žiline a na koncert sa pohodlne odviezť. Pre tých, ktorí sa predsa len rozhodnú cestovať autom, je na letisku k dispozícii spoplatnené parkovisko. Parkovné stojí 7 eur, priamo na mieste sa bude do vyčerpania kapacity predávať za 10 eur.

V snahe predísť kolónam a dopravným komplikáciám vyzývajú organizátori všetkých motoristov, aby rátali s dostatočnou časovou rezervou. "Očakávame tisícky ľudí a kapacita parkoviska na letisku je značne obmedzená. Ak sa návštevník rozhodne ísť vlastným autom, žiadame ho, aby si vyčlenil dostatok času a do areálu prišiel čo najskôr. Vždy je lepšie hodinku-dve posedieť s kamarátmi, ako nestihnúť začiatok koncertu," vysvetlil za organizátorov Patrik Svitek. Na parkovisku bude už počas dňa pripravené občerstvenie pre fanúšikov. Hoci parkovisko bude dostupné omnoho skôr, brány samotného areálu sa otvoria o 16:00 pre majiteľov vstupeniek Early Bird Golden Circle. Následne o 17:00 začnú vpúšťať do areálu všetkých návštevníkov.

V predaji sú aktuálne voľné už iba klasické vstupenky na státie za cenu 50 eur. Kategórie Golden Circle (státie pod pódiom) a Golden Circle Early Entry (státie pod pódiom so skorším vstupom) sú už vypredané. Manažment Iron Maiden aj organizátor NuCoast Productions vyzývajú fanúšikov, aby si kupovali vstupenky len cez oficiálne predajné miesta.

Prečítajte si: Rock in Vienna 2016: skvelí Rammstein, Iggy Pop, Iron Maiden a boj s prírodou

Redakciu Hudba.sk za organizátorov informoval Tomáš Holetz. Viac sa dozviete na webe www.octopuspromotion.sk a na Facebook stránke koncertu.

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden