Hudobné legendy Iron Maiden a spevák Nick Cave s kapelou The Bad Seeds sa tento rok ukážu nielen u nás na Slovensku v rámci festivalového leta na Pohode a Topfeste, ale aj u našich českých susedov na samostatných koncertoch.

Kapela Iron Maiden sa českým fanúšikom predstaví po piatich rokoch v rámci turné Maiden England World Tour. To odštartuje tretiu kapitolu v histórii Iron Maiden, ktorá sa začala v roku 2004 s DVD The Early Days a následným Early Days Tour. Druhá časť nasledovala v roku 2008 s DVD Life After Death, kedy kapela absolvovala prelomové Somewhere Back In Time World Tour 2008/9. Najnovšia šnúra bude produkciou a obsahom úzko odrážať pôvodné koncertné video rovnakého názvu z roku 1988. Koncert sa bude konať 29. júla v pražskej Synot Tip Aréne. 

"Tešíme sa, ako sa tento rok v lete znova stretneme so všetkými našimi fanúšikmi. Vďaka modernej technológii sme boli schopní aktualizovať a vylepšiť pôvodnú produkciu Maiden England z roku 1988. Fanúšikovia sa môžu tešiť na obrovský svetelný park, novú scénu a rôzne stelesnenia Eddieho (maskota kapely, pozn.red). Nebude chýbať ani množstvo pyrotechniky a všetky druhy iných vzrušujúcich vecí pre fanúšikov," komentuje Bruce Dickinson nadchádzajúcu šou.

Iron Maiden - Iron Maiden

Pravidelný návštevník Nick Cave

Len máloktorý umelec je pre české publikum tak dôležitý ako práve Nick Cave. Od počiatku 90. rokov v Prahe opakovane koncertuje. Tento raz sa v Tipsport Aréne na Výstavišti predstaví 22. novembra a okrem najväčších hitov odohrá tiež skladby z nového albumu Push The Sky Away, ktorý vyjde v pondelok 18. februára.

Piesne na novú dosku vznikali počas jedného roka, kedy si ich Nick pozorne zapisoval do nenápadného zápisníka. Sú o dôležitých udalostiach, momentálnych módnych záležitostiach a mysticky zafarbených absurditách. Album produkoval Nick Launay a nahrával sa v panskom sídle na juhu Francúzska z 19. storočia. V jeho srdci sa skrýva naturalizmus a vrelosť, ktoré z neho robia jedno z najúchvatnejších albumov The Bad Seeds. "Primárne dôležité u týchto projektov je udržať Bad Seed pri sile a živote. Cítim to ako určitú povinnosť a je to celoživotná práca. Niekto sa o nich musí postarať," konštatuje Nick Cave.

Nick Cave & The Bad Seeds - We No Who U R

Informácie pre Hudba.sk poskytli Zdeňka Selingerová a PR manažér Petr Novák.

Foto: Ironmaiden.com

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden, Nick Cave & Bad Seeds