Spevák Richard Müller má za sebou už neuveriteľných 60 koncertov svojho komorne ladeného Potichu Tour. Úradujúci Zlatý Slávik aktuálne brázdi Česko aj Slovensko už s tretím pokračovaním megaúspešného turné. Hosťom na koncertoch je český hudobník Dan Bárta, Müller sa však rozhodol, že program v tomto zložení sa už nebude opakovať.

Nadšení diváci, vypredané sály a standing ovations. Tak vyzerá Potichu Tour 2,5 Richarda Müllera, ktorého prvú časť si mohli vychutnať českí fanúšikovia. "Všetky šnúry Potichu Tour patria medzi moje najvýraznejšie v kariére. Po každom koncerte ľudia stáli a tlieskali, takže sa im to asi páčilo. To mňa i kapelu veľmi teší," priznal spevák.

Pre veľký záujem sa velikán slovenskej popovej scény rozhodol pridať koncert v Dolnom Kubíne a v Bratislave. 10. mája odohrá v Istropolise hneď dva koncerty - o 17:30 a o 20:00. Pre bratislavských fanúšikov to bude posledná príležitosť zažiť na jednom pódiu skvelú dvojicu Müller - Bárta.

"Som rád, že som sa oslovil Dana Bártu a on súhlasil. Publikum ho plne akceptuje. Dokonca by som povedal, že jeho vystúpenie spočívajúce v štyroch skladbách posunie atmosféru koncertu ešte ďalej," chváli svojho českého kolegu Richard Müller. Posledný spoločný koncert odohrajú na konci turné 26. mája v Dolnom Kubíne.

Celkový koncept Potichu Tour nie je iba o výrazných spevákoch, ale aj o úžasných hudobníkoch a ich súhre, ktorá mení koncert na umelecký zážitok. Podobne ako na minuloročnom turné Müllera doprevádzajú Juraj Kuchárek – bicie, Peter "Markus" Markuliak - gitara, Viliam Vitéz – klávesy, Viktor Hidvéghy – basgitara, Michal Žáček – dychové nástroje a Igor "Ajdži" Sabo – perkusie.

Doteraz sa na území Čiech a Slovenska odohralo vyše 60 koncertov a zostávajúce termíny Potichu Tour 2,5 sú poslednou možnosťou, kedy si fanúšikovia budú môcť naživo vypočuť najväčšie Richardove hity v upravených aranžmánoch, ale i songy, ktoré spevák bežne do playlistov nezaraďuje.

Zostávajúce a pridané termíny Potichu Tour 2,5:

28. 4. - Kroměříž, DK
29. 4. - Kladno, DK
30. 4. - Liberec, DK
8. 5. - Třebíč, Fórum
9. 5. - Znojmo, Hotel Dukla

10. 5. - Bratislava, Istropolis o 17:30 (pridaný koncert)
10. 5. - Bratislava, Istropolis o 20:00

14. 5. - Frýdek Mýstek, kino Petra Bezruče

15. 5. - Opava, kino Mír

21. 5. - Piešťany, Dom umenia
22. 5. - Čadca, Športová hala
23. 5. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
24. 5. - Humenné, MsKs
25. 5. - Spišská Nová Ves, Reduta
26. 5. - Dolný Kubín (pridaný koncert)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta, Richard Müller