Speváčka HyunA, ktorá v Južnej Kórei už niekoľko rokov patrí k najpopulárnejším interpretom, je od utorka "na dlažbe". Jej hudobné vydavateľstvo Cube Entertainment totiž po dva mesiace trvajúcom spore oficiálne oznámilo, že s ňou rozväzuje zmluvu. Dôvodom je "zakázaná láska".

HyunA nedávno zverejnila, že je zadaná, čo majú hviezdy kórejskej populárnej hudby, známej ako K-pop, oficiálne zakázané. Manažéri tamojšieho hudobného priemyslu totiž kalkulujú s tým, že keď sú tínedžerské idoly bez vzťahu, má to pozitívny dopad na ich popularitu.

"Z celého srdca ešte raz ďakujeme tejto umelkyni, ktorá bola doteraz s nami a s fanúšikmi," uviedlo vydavateľstvo v oznámení, že so speváčkou rozväzuje zmluvu z dôvodu jej porušenia. 26-ročná hviezda v bezprostrednej reakcii na rozhodnutie vydavateľstva zavesila na Instagram krátke video, v ktorom ju vidno s jej priateľom. Tým je o dva roky mladší juhokórejský spevák E'Dawn, člen populárnej skupiny Pentagon, ktorá tiež patrí pod Cube Entertainment.

Dvojica údajne tvorí pár už dva roky, no fanúšikov o tom speváčka informovala až v auguste, čím porušila zmluvu. Podľa BBC je pritom zvláštne, že speváka, ktorý je v tomto "prečine" spolupáchateľom, vydavateľstvo (zatiaľ) nevyhodilo, napriek tomu, že oficiálne by sa mali naňho vzťahovať tie isté pravidlá ako na jeho priateľku.


Zdroj: SITA (bbc.com), Hudba.sk edit
Foto: Cube Entertainment Inc