Najznámejší český folkový a trampský pesničkár Honza Nedvěd sa po dvoch rokoch vracia na hudobné pódiá. Na práve prebiehajúcom turné oslavuje 50 rokov svojej koncertnej kariéry a nevynechal ani Slovensko. Po Žiline, Senici, Kremnici, Bojniciach a Turzovke ukončí už tento piatok slovenskú šnúru vo vynovenom kultúrnom stánku hlavného mesta.

"Slovenské publikum úžasne reaguje na naše koncerty. Nabíja nás to, za čo veľmi ďakujeme! Cítime, že ich to baví. Sme radi, že si s nami spievajú a tešia sa zo spoločných chvíľ na koncerte," vyznal sa Honza Nedvěd. So slovenskými fanúšikmi polstoročie na hudobnej scéne. Počas tohto obdobia vydal vyše 20 albumov, zatiaľ posledným je Souhvězdí jisker z roku 2011. "Stále koncertujem a skladám s veľkou chuťou. Na Souhvězdí jisker máme veľmi dobré ohlasy. Album pochválil dokonca aj otec mojej manželky Pavlínky, ktorý sa so mnou inak veľmi nerozpráva," dodáva s úsmevom 69-ročný hudobník.

Na Slovensku vystupuje spolu s vynikajúcim klaviristom, dirigentom, skladateľom a aranžérom Jindrom Konířom a pesničkárom, hráčom na gitaru a ukulele a skladateľom Pavlom Helanom. "Určite zaznejú moje najznámejšie skladby KohoutPodvod, či Bible, ale tiež pesničky z posledného CD. Teším sa, ako na ne budú slovenskí fanúšikovia reagovať naživo," dodal Honza Nedvěd.

Slávny pesničkár ukončí turné v Stredisku kultúry Bratislava - Nové Mesto. "Honza Nedvěd u nás vystúpi v rámci úspešného projektu "Folk country sála alebo koncerty na želanie", ktorý v stredisku organizujeme už trinásty rok. Kedysi dávnejšie u nás niekoľkokrát koncertoval a vždy mal obrovský úspech. Verím, že tentoraz to bude rovnaké," hovorí riaditeľka Strediska kultúry Bratislava – Nové Mesto Mária Priečinská.

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou. 

Foto: archív Honzu Nedvěda 

Súvisiaci interpreti: Jan Nedvěd