Španielska spevácka hviezda Enrique Iglesias už o necelý mesiac vyrazí na koncertné turné po Európe a Severnej Amerike s názvom All The Hits Live (v preklade "všetky hity naživo"). Šnúru odštartuje 5. mája v Ríme a ukončí ju v rodnom Madride 7. decembra. Neobíde ani Bratislavu, na Zimnom štadióne O. Nepelu sa predstaví 31. októbra.

Enrique Iglesias sa na Slovensko vráti po viac ako desiatich rokoch, v máji 2009 vystúpil v Bratislave aj v Košiciach. V setliste turné All The Hits Live by nemali chýbať hitovky ako Bailamos a Rhythm Divine, no zaznejú aj novšie single ako Duele El Corazón, Subeme La Radio, El Baño, Move To Miami či I Don't Dance (Without You).

Fanúšikovia 43-ročného speváka sa môžu tešiť nielen na skvelé hity, ale aj na veľkolepú šou. Oproti jeho predchádzajúcemu bratislavskému koncertu, ktorý sa konal v menšom priestore - v aréne NTC - je tentoraz pripravený dvojnásobný počet pyrotechnických efektov a svetiel a zážitok umocní aj obrovská LED obrazovka plochou 500 metrov štvorcových.


Spevák, skladateľ a producent Enrique Iglesias sa narodil 8. mája 1975 v Madride ako Enrique Miguel Iglesias Preysler. Je tretím, najmladším synom speváka Julia Iglesiasa, jeho súrodenci sú sestra Chabeli a brat Julio Jr. V roku 1978 sa presťahovali do Miami na Floride. Prvé skladby nahral Enrique pre spoločnosť Fonovista, ktorá sa v Spojených štátoch špecializuje na latino produkciu. V roku 1995 nahral prvý album s názvom Enrique Iglesias, za ktorý dostal cenu Grammy za najlepší latino popový album.

V novembri 1999 vydal prvý album v angličtine Enrique, ktorý z neho urobil celosvetovú superstar. Na veľký úspech nadviazal ďalšou multiplatinovou nahrávkou Escape (2001), z ktorého pochádza jeden z jeho najväčších hitov Hero. Celkovo má na svojom konte desať vydaných štúdiových albumov, z nich štyri sú v španielčine. Zatiaľ posledný Sex and Love vydal v marci 2014, no odvtedy si pripísal na konto viacero singlov a spoluprác s populárnymi latinsko-americkými umelcami. Silná latino vlna, ktorá v posledných rokoch ovládla pop music mu jednoznačne pomohla vrátiť sa na vrchol.


Text: TASR (zdroj: Andrea Marcišiaková / PR), Hudba.sk edit
Foto: Facebook.com/Enrique

Súvisiaci interpreti: Enrique Iglesias