V poradí už štvrtý videoklip z albumu Amplion od bratislavskej skupiny Pán Stanislav a Raketa nakrútil jej líder Stanislav Petrov svojím mobilom počas pobytu na chalupe v čase koronakrízy. Málokto vie, že hudobník je vyštudovaným filmovým režisérom, ktorý okrem svojich krátkych filmov režíroval aj niekoľko videoklipov kapiel ako Hex či Inekafe.

"Počas izolácie som nechcel sedieť so založenými rukami, tak som si povedal, že si natočím klip s nulovým rozpočtom. Nakrútim nejakú akciu a budem sa hrať so strihom. Len tak, aby som nevyšiel z cviku. A potom ma to začalo baviť," hovorí Pán Stanislav.

Z jeho najnovšieho videoklipu Senegal skutočne sála radosť z nakrúcania podobná radosti priekopníkov kinematografie. Autor v ňom experimentuje so spätným chodom záberov nakrútených počas rôznych jarných prác okolo chalupy. Môžeme tiež nazrieť do jeho súkromia a v klipe sa mihnú aj jeho deti. 


Stanislav Petrov bol v 90-tych rokoch známy ako člen kapely Le Payaco, z ktorej odišiel v roku 2000. Venoval sa štúdiu filmovej réžie a k hudobnej tvorbe sa vrátil v roku 2008, keď začal hrávať spolu s Ďurom Černým a Matúšom Kľúčikom. V roku 2012 založil formáciu Pán Stanislav a Raketa, v ktorej okrem Matúša Kľúčika (gitara) účinkujú ešte Janko Antal (basgitara) a Radoslav Pinka (bicie).

Kapela na seba upozornila minulý rok vydaním albumu Amplion. Nahrávka je plná poctivých rockových skladieb a kvalitných textov, ktorým nechýba hravosť ani nadhľad.



Redakciu Hudba.sk informoval Stanislav Petrov. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: archív hudobníka