Britská speváčka a raperka srílanského pôvodu M.I.A. zverejnila novú skladbu s názvom Bring The Noize. Ide o prvý singel z jej dlho očakávaného štvrtého albumu Matangi. S jeho vydaním má však speváčka problémy.

Pôvodne mal album Matangi vyjsť koncom roka 2012, no hudobné vydavateľstvo Interscope ho vraj odmietlo s tým, že je príliš pozitívny. "Nie je to ľahké, nie je to ľahké. Dokončujem ho a odovzdávam im ho, dokončujem ho a odovzdávam im ho," objasnila situáciu. Celý proces nahrávania bol podľa nej taký frustrujúci, že už nechce vydávať hudbu prostredníctvom veľkých vydavateľstiev a skôr by uprednostnila produkovanie hudby zo spálne. 

"Toto je môj posledný pokus," povedala dídžejovi Zaneovi Loweovi, ktorý skladbu predstavil vo svojej relácii na BBC Radio 1. "Ak by som singel nevydala teraz, určite by som explodovala," vyjadrila sa. Speváčka pritom už fanúšikom ponúkla malú ukážku z albumu v podobe osemminútového mixu, ktorý vytvorila pre módny dom Kenzo. Zostrih módna značka použila na Parížskom týždni módy počas uvedenia kolekcie na jeseň a zimu 2013.


M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, sa narodila 17. júla 1975. Svoju hudobnú kariéru odštartovala v roku 2005 debutovým albumom Arular, po ktorom nasledovala štúdiovka Kala (2007). Z druhej menovanej pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. Zatiaľ poslednou nahrávkou speváčky, ktorá sa v roku 2011 ukázala aj na festivale Pohoda v Trenčíne, je album Maya (2010). V roku 2009 bola vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A.R. Rahmanom nominovaná na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. V roku 2010 ju časopis Time zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron

Súvisiaci interpreti: M.I.A.