Spevák americkej metalovej skupiny Lamb of God Randy Blythe, ktorého koncom júna v Prahe zatkli pre obvinenie z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti, sa môže konečne dostať z väzenia. Mestský súd v Prahe totiž zamietol sťažnosť štátneho zástupcu, ktorý nechcel, aby speváka prepustili na kauciu.

Blythe už síce začiatkom júla zaplatil 200-tisíc dolárov, no súd vyžaduje dvojnásobok - 400-tisíc dolárov. Speváka zatkli 27. júna po prílete do Prahy, kde mali Lamb of God odohrať koncert. Hovorca skupiny okamžite reagoval slovami, že zadržanie bolo omylom, Randyho brat Mark obvinenie označil za nesprávne a urážajúce.

Dôvodom zadržania je incident z 24. mája 2010, pri ktorom v pražskom klube Abaton zomrel fanúšik. Spevák sa vtedy podľa dostupných informácií pobil s mužom, ktorý za ním vyliezol na pódium. Fanúšik, ktorý neskôr zraneniam podľahol, nebol podľa denníka MF Dnes ani opitý, ani pod vplyvom drog.

Lamb of God pôsobia na scéne od roku 1994. Odvtedy vydali sedem štúdiových nahrávok, z ktorých posledná nesie názov Resolution (2012). Ich súčasnú zostavu tvoria: Randy Blythe (spev), Mark Morton (gitara), Willie Adler (rytmická gitara), John Campbell (basgitara) a Chris Adler (bicie nástroje). Kapela má na konte tri nominácie na Grammy a koncertovala napríklad na putovnom Ozzfeste či najväčších britských rockových podujatiach Download Festival a Sonisphere Festival.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lamb of God