Na čele britského albumového rebríčka debutuje anglická indie-popová formácia The xx. Na vrchol sa jej podarilo dostať s druhým štúdiovým albumom Coexist (2012), ktorý je nasledovníkom debutovej eponymnej nahrávky z roku 2009.

Novinky z druhého albumu kapela v lete predstavila na mnohých festivaloch, pričom neobišla ani strednú Európu. The xx si fanúšikovia mohli vychutnať napríklad na poľskom Open'eri, maďarskom Szigete či na rakúskom Frequency festivale.

The xx - Angels

Na druhej priečke je ďalšia novinka - nahrávka #3 (2012) od írskej pop-rockovej kapely The Script. Prvým singlom z tohto albumu je skladba Hall Of Fame, v ktorej hosťuje americký raper Will.i.am. The Script s ňou dobyli britský rebríček singlov.

Aj na treťom mieste v albumovom rebríčku je novinka, konkrétne legendárny hudobník Bob Dylan s albumom Tempest (2012). Ide už o jeho 35. štúdiovú nahrávku. Na treťom mieste Dylan vo Veľkej Británii debutoval aj s albumami Love and Theft (2001) a Modern Times (2006), s ďalšou nahrávkou v diskografii Together Through Life (2009) sa dostal až na čelo rebríčka.

Z dvadsiatej priečky až na štvrté miesto sa posunula anglická skupina Coldplay s takmer rok starým albumom Mylo Xyloto (2011). Predaju pomohlo ich vystúpenie na záverečnom ceremoniáli paralympijských hier.

Prvú päťku UK Chartu uzatvára speváčka Emeli Sandé s úspešným debutom Our Version Of Events (2012). Z noviniek sa do top 10 dostal okrem troch spomínaných interpretov ešte aj víťaz šou X-Factor Joe McElderry so štvrtou štúdiovkou Here's What I Believe (2012), ktorý je na osmičke, a synthpopové duo Pet Shop Boys, ktoré s novinkou Elysium (2012) štartuje na deviatej priečke. 

Pozrite si aktuálnu TOP 20 britského rebríčka albumov

V singlovom rebríčku prekvapili The Script aj 17-ročná Amelia Lily

Na vrchol britského singlového rebríčka sa dostala spomínaná skladba Hall Of Fame od The Script a Will.i.ama, ktorá bola pred týždňom na druhej priečke. Pre The Script je to kariérne maximum, keď ich doterajším vrcholom v rámci UK Chartu bolo druhé miesto za skladbu The Man Who Can't Be Moved. S ďalším hitom For the First Time to v roku 2010 dotiahli na štvrtú priečku.

The Script - Hall of Fame (feat. Will.i.am)

Na druhom mieste v aktuálnom vydaní britského singlového rebríčka je iba 17-ročná speváčka Amelia Lily s piesňou You Bring Me Joy. Lily je finalistkou britskej šou X-Factor a úspešná skladba sa bude nachádzať na jej debutovom albume.

Z prvého miesta na trojku klesol americký R&B spevák Ne-Yo s čerstvým singlom Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself). Na štvorke je opäť anglická dievčenská skupina Little Mix s piesňou Wings, ktorá debutovala na prvom mieste. Prvú päťku uzatvára americká speváčka Pink so singlom Blow Me (One Last Kiss).

Pozrite si aktuálnu TOP 20 britského rebríčka singlov

Amelia Lily - You Bring Me Joy

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com. 

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The xx