Slovenský spevák Peter Aristone súťaží s videoklipom Gold v hlasovaní portálu MTV U, ktorý zastrešuje americká hudobná televízia MTV. Dramaturgovia MTV U zaradili novinku medzi päť videoklipov mladých interpretov, ktorí bojujú o zaradenie ich tvorby do vysielania známej hudobnej stanice.

"Je to úžasný pocit. Cítim skvelú príležitosť zviditeľniť českú a slovenskú hudobnú scénu," povedal Peter Aristone. "Verím, že prípadný úspech by mohol otvoriť dvere do sveta aj ďalším hudobníkom. To by ma naozaj potešilo," dodal.

Singel Gold, ktorého videoklip vznikol v spolupráci talentovaných slovenských filmárov (produkcia: Roland Wranik, réžia: Gregor Valentovič, kamera: Anna Smoroňová), je prvou spevákovou novinkou od vydania debutového albumu v roku 2014. Odvtedy sa predstavil ako hosť na turné Davida Kollera, predskakoval na dvojkoncerte kapiel Chinaski a Desmod a odohral tiež sériu vystúpení s kapelou Komajota. Aktuálne je v Spojených štátoch na turné s Marcom Broussardom. Do konca mesiaca spolu vystúpia vo Washingtone, New Yorku či Philadelphii.

Konkurentmi slovenského hudobníka v hlasovaní na MTV U sú ďalší mladí interpreti Lifelike & Kris Menace, Mistaa Dean, Sun-One a Tourist. Hlasovanie končí už dnes.


Peter Aristone, vlastným menom Peter Čerevka, počas štúdia na konzervatóriu v Prahe založil niekoľko kapiel. Neskôr sa rozhodol aj pre sólovú kariéru. Na demo nahrávky, ktoré poskytol agentúre v Londýne, sa mu ozval producent Greg Haver, známy spoluprácou s Manic Street Preachers. Výsledkom bol debutový album 19 Days In Tetbury (2014), na ktorom hosťovala okrem Jamesa Deana Bradfielda z Manic Street Preachers či švédskej speváčky Emmy Ejwertz aj Melanie C. S bývalou členkou Spice Girls nahral Aristone skladbu Cool As You.

Na jar mu vyjde EP nahrávka Gold, s ktorou mu pomohol aj producent Sachy Skarbeka, známy vďaka spoluprácam s Adele, Lanou Del Rey alebo Miley Cyrus.

Zdroj: SITA (iDnes.cz, Mtvu.com, archív)
Foto: Facebook.com/peteraristonemusic

Súvisiaci interpreti: Peter Aristone