Frontmana britskej alternatívnej hudobnej skupiny Placebo vyšetruje talianska prokuratúra za to, že počas koncertu kapely na festivale Sonic Park v Stupinigi pri Turíne nazval taliansku premiérku Giorgiu Meloni "rasistkou" a "fašistkou". Informujú o tom v utorok talianske médiá, z ktorých správ cituje agentúra AFP.

Päťdesiatročný Brian Molko počastoval pred 10 000 fanúšikmi premiérku Meloni v talianskom jazyku prívlastkami "fašistka" a "rasistka", pričom diváci jeho prejav zachytili a videá následne začali šíriť na sociálnych sieťach.

Prokuratúra v Turíne dosiaľ začatie vyšetrovania oficiálne nepotvrdila. V súlade s talianskymi zákonmi je však každý, kto "verejne hanobí republiku" vrátane členov vlády, parlamentu, armády či súdov, trestateľný pokutou v rozmedzí 1000 až 5000 eur.

AFP dodáva, že 46-ročná premiérka Meloni stojí na čele najpravicovejšej talianskej vlády od konca druhej svetovej vojny. Minuloročné voľby vyhrala po tom, čo predstavila svoju protimigračnú politiku a plány na obmedzenie práv LGBTQ komunity.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)