Slovenskí fanúšikovia môžu Soap&Skin poznať vďaka Wilsonicu, kde sa predstavila v roku 2008. Vlani bola zase ozdobou košického festivalu Moonride. Na Slovensko to síce z Viedne nemá ďaleko, no dva koncerty za štyri roky sú žalostne málo. Avantgarda má väčšie zázemie v neďalekom Brne, kde talentovaná rakúska umelkyňa vystúpi už zajtra.

Soap&Skin, vlastným menom Anja Plaschg, je dvadsaťdvaročná speváčka a klaviristka, ktorá sa dokáže svojou experimentálnou neoklasickou tvorbou dostať publiku dobre hlboko pod kožu. Kombinácia klavíra, elektronických zvukov a nezameniteľného hlasu vytvára unikátnu melancholickú hudbu plnú emócií.

Aj napriek mladému veku nie je Soap&Skin na hudobnom poli žiadnym nováčikom. V Bratislave mala svoju premiéru vo svojich osemnástich rokoch na spomínanom Wilsonicu. Odvtedy má toto krehké žieňa za sebou spoluprácu s nemeckým elektronickým mágom Apparatom a vydané dve LP platne, s ktorými sa predstavila snáď všade vo svete. O jej kvalitách svedčí aj fakt, že sa 6. októbra predstaví v londýnskej Royal Festival Hall.

Na pódiu pôsobí suverénne 
a jej charizma vždy zaplní celú koncertnú sálu. Je pritom jedno či spieva v angličtine, nemčine alebo francúzštine...

Soap&Skin - Voyage Voyage (Desireless cover)

V klube Fléda bude špeciálne upravené pódium i svetelná show. Koncerty Soap&Skin sú špecifické aj tým, že prebiehajú za absolútnej tmy, ktorú prerezávajú len ostré lúče svetla a jej nekonvenčný hlasový prejav. Koncert sa uskutoční v spolupráci s Österreich Institut Brno a prebehne v rámci nového mini-seriálu First Aid, ktorý predstavuje uznávané projekty na pomedzí elektornickej a avantgardnej hudby.

Soap&Skin
20. september, 20:00
Brno - klub Fléda (Štefánikova 24)
Vstupné: 330 Kč (predpredaj) / 380 Kč (na mieste)

Soap&Skin - Wonder

Autorka: Emília Garajová
Foto: Facebook.com/soapandskinofficial