Začiatkom septembra oslávil Richard Müller 55. narodeniny. Ako darček pre seba i svojich fanúšikov pri tejto príležitosti dodrží tradíciu, ktorú odštartoval v roku 1994 albumom 33, a po ďalšej narodeninovej platni 44 (2005) pripravil na tohtoročnú jeseň novinku s názvom 55. Vychádza už zajtra a predznamenáva ho singel s názvom Julia Roberts.

Ako prezrádza názov, skladba je jeho poctou skvelej americkej herečke Julii Roberts. Obľúbený spevák s trochou zveličenia vraví, že je do nej už roky zaľúbený, a tak sa z toho potreboval vyspievať. "Tak ako každý normálny muž, aj ja som do nej zamilovaný. Je to krásna žena a predovšetkým vynikajúca herečka. Môj najobľúbenejší film s ňou je asi Erin Brockovich a to preto, že v ňom neskončí v posteli so žiadnym mužom a napriek tomu sa je na čo dívať. Jednoducho, Julia sa mi páči a myslím si, že si zaslúži pesničku," vysvetľuje Richard Müller.

Autorom hudby je talentovaný český hudobník, spevák a skladateľ Ondřej Brzobohatý Gregor. Text má na svedomí autorská dvojica Richard Müller a Peter Uličný - Richard prichádzal s podnetmi, ktoré známy textár finalizoval do pesničkovej formy. Veľká škoda, že v prípade manier-ov prišlo k takému do ucha bijúcemu znásilneniu slovenčiny...


Nový album a pokračovanie úspešného turné

Singel Julia Roberts ohlasuje Richardov nový album 55, ktorý vznikol v česko-slovenskej spolupráci s Brzobohatým. "V takomto tandeme sme robili nielen tento singel, ale celú dosku. S Ondřejom Brzobohatým som spolupracoval po prvý raz a bola to naozaj fantastická jazda. Toto CD sprevádzala akási magickosť, robilo sa naozaj veľmi pohodovo. Nahrávali sme ho Prahe, v známom Štúdiu Smečky, v ktorom som kedysi nahral hity Rozeznávam a Štestí je krásna věc. Myslím, že pozitívna energia, s ktorou sme pracovali, je z albumu cítiť. Som naozaj mimoriadne spokojný," dodáva Richard Müller.

"Album je mimoriadne osobný, všetky pesničky sa ma nejakým spôsobom týkajú. Pevne verím, aj na základe reakcií okolia, priateľov a vydavateľov, že sa nám podarilo urobiť nádherný album. Dúfam, že moje publikum nesklamem," uzatvára Richard, ktorý na novinke ponúka 15 nových piesní. Album vychádza už zajtra (20.9.), krstiť sa bude 28. septembra v Bratislave.

Ochutnávku z nového albumu ponúkne Richard Müller aj naživo na jesennom turné, ktoré štartuje 1. októbra v Michalovciach. Väčšinu repertoáru však budú tvoriť jeho staršie hity v šansónových úpravách. To najlepšie tour malo totiž na jar obrovský úspech, a tak sa Richard rozhodol pokračovať aj v poslednej tretine roka 2016. Spolu navštívi 17 slovenských a 13 českých miest.

Sprevádzať ho bude gitarista Peter Markuljak, klávesista Matej Benko, kontrabasista Martin Gašpar, Michal Žáček, ktorý hrá na dychové nástroje, a bubeník a kapelník Juraj Kuchárek. V Bratislave sa 4. decembra ako špeciálny hosť predstaví aj gitarista Michal Pavlíček. Vstupenky na všetky slovenské koncerty sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.

To Najlepšie Tour 2016 - jesenná časť:

Koncerty na Slovensku:

1. 10. - Michalovce, Mestské kultúrne stredisko 
2. 10. - Košice, Spoločenský Pavilón   
3. 10. - Prešov, Kino SCALA 
4. 10. - Poprad, Dom Kultúry 
5. 10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
8. 10. - Lučenec. Synagóga 
9. 10. - Banská Bystrica, Aula SZU
10. 10. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
11. 10. - Piešťany, Dom umenia
22. 10. - Trnava, Kino Hviezda 

1. 12. - Martin, Kino Strojár
4. 12. - Bratislava, Stará Tržnica
5. 12. - Nitra, PKO Nitra 
8. 12. - Žilina, Dom Odborov 
9. 12. - Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku 
11. 12. - Prievidza, Športová hala
13. 12. - Trenčín, Piano Club

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Koncerty v Českej republike:

14. 10. - Ostrava, Dům kultury
15. 10. - Krnov, Kofola Music Club
16. 10. - Praha, Hybernia  
1. 11. - Karlovy Vary, Hotel Thermal                
3. 11. - Plzeň, Měšťanská Beseda                        
5. 11. - České Budějovice, DK Metropol                         
7. 11. - Ústí nad Labem, Severočeské divadlo 
11. 11. - Pardubice, Východočeské divadlo 
12. 11. - Náchod, Divadlo Dr. J. Čížka 
13. 11. - Liberec, Dům kultury 
14. 11. - Hradec Králové, KC Aldis 
15. 11. - Přerov, Klub Teplo     
6. 12. - Brno, Janáčkovo divadlo 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Ondřej Pýcha

Reklama: Album 55 si môžete už dnes objednať v internetovom obchode iPark.sk

Súvisiaci interpreti: Richard Müller