Milióny fanúšikov zostali 20. júla v šoku, keď sa dozvedeli o smrti jedného z najvýraznejších rockových spevákov posledných dvoch dekád Chestera Benningtona. Spevákova samovražda prekvapila o to viac, že bol otcom šiestich detí a kapela mala v pláne veľké turné s nedávno vydaným albumom One More Light.

Fanúšikovia samozrejme vedeli o jeho psychických problémoch a traumách z detstva, ktoré sa premietali aj do textov pesničiek Linkin Park a spevák o nich pri viacerých príležitostiach otvorene hovoril. Vo všeobecnosti však pôsobil ako milý a vyrovnaný chlapík, ktorý okolo seba v bežnom živote šíril radosť a dobrú náladu. Svedčia o tom aj archívne videá zo zákulisia koncertov a nahrávacích štúdií, ktoré kapela po jeho smrti zverejnila na sociálnych sieťach.

Presne pred týždňom však Linkin Park prekvapila fanúšikov na Facebooku viac než 23-minútovým videom z populárnej série Carpool Karaoke. Traja členovia skupiny sa v ňom spolu s populárnym americkým komikom a hercom Kenom Jeongom (Vo štvorici po opici) zabávajú, spievajú svoje aj cudzie hity (napr. Hey Ya! od OutKast), skúšajú spoločnú tanečnú choreografiu na chodníku a odskočia si aj do špeciálneho kamióna na skutočné karaoke.

Vodičom v aute, ktorým brázdia ulice Los Angeles, je samotný Chester Bennington, ktorý srší energiou a užíva si spievanie s Jeongom natoľko, že druhého speváka Mikea Shinodu väčšinu času na zadnom sedadle láme od smiechu. O to mrazivejší je fakt, že video natočili len šesť dní predtým, ako si Chester dobrovoľne vzal život. Celé video z produkcie Apple Music začína odkazom, že je venované jeho spomienke a je zverejnené s požehnaním jeho rodiny a spoluhráčov. Zverejnené bolo okrem FB stránky kapely aj na stránkach Carpool Karaoke a Apple Music a za týždeň má vyše 10 miliónov prehratí.



TIP: Pozrite si emotívny videoklip od Linkin Park venovaný zosnulému spevákovi

Text: Hudba.sk
Foto: screenshot / Apple Music

Súvisiaci interpreti: Linkin Park