Pár dní po premiére svojho nového klipu na MTV si ho fanúšikovia môžu konečne pozrieť aj na Youtube. Novú skladbu Never Be You, ktorá je viac než dôstojným nasledovníkom hitu Run Run Run, predstaví Celeste Buckingham v najbližších dňoch aj naživo.

Len na pár dní priletela Celeste Buckingham domov do Európy a už vhupla do víru povinností, ktoré so sebou priniesol jej nový singel Never Be You. Speváčka, skladateľka a od septembra študentka jednej z najprestížnejších hudobných škôl sveta, Belmont University v Nashville, dnes odštartovala propagačnú šnúru k piesni, ktorej videoklip je týždeň po premiére verejne prístupný aj na najväčšom videoportáli.

Na rozdiel od iných interpretov, ktorí ako singlové "novinky" nasadzujú do rádií rok-dva staré piesne zo svojich albumov, sa Celeste rozhodla neobzerať späť (hint) a po takmer polročnom čakaní prišla s úplne novou, ešte neopočúvanou skladbou.

Po vypočutí Never Be You je definitívne jasné, že Celeste v našich končinách nemá z anglicky spievajúcich interpretov konkurenciu. Medzinárodné ambície sú v jej prípade úplne na mieste, hoci neprajníci sa budú aj tak škrabať po hlave, že prečo teda prichádza z krajiny neobmedzených možností koncertovať do Čiech a na Slovensko. Odpoveď je jednoduchá, stačí jej len veriť: pretože to tu považuje za svoj domov.

Never Be You - prečítajte si text aj s prekladom


Nový singel, ktorý bude mať čo robiť, aby prekonal hranicu 8 miliónov vzhliadnutí predošlého hitu Run Run Run, sa zrodil zo slovensko-americkej spolupráce. Už osvedčení producenti Martin Šrámek a Andrej Hruška z bratislavského štúdia Littlebeat spojili svoje sily s duom Aaron Harmon a Jordan Reyes z BoyGenius Studios. Videoklip natočil Roland Wraník, ktorý je len o niečo starší ako Celeste, no už má na konte spoluprácu s Darou Rolins, Davidom Deylom či Rytmusom.

V rámci promotour po Slovensku a Česku čakajú speváčku, ktorá len pred pár hodinami priletela z USA, rozhovory, návštevy významných hudobných podujatí, ale tiež séria koncertov pre verejnosť v oboch krajinách. 24. novembra zaspieva Run Run Run v Štátnej opere Praha počas vyhlásenia výsledkov ankety Český Slávik. O štyri dni neskôr, v stredu 28. novembra zaspieva v pražskom klube Roxy na tretích narodeninách hudobnej stanice MTV, a o deň na to v bratislavskej Inchebe na koncerte britského speváka Seala (viac info a vstupenky).

V rámci krátkeho pobytu na Slovensku však Celeste stihne aj niekoľko vlastných koncertov - 25. novembra ju čaká koncert v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom, 27. novembra v Levoči, 30. novembra vystúpi  na námestí v Košiciach. Vyvrcholením jej koncertného roka 2012 bude 20. decembra samostatný koncert v bratislavskom klube Atelier Babylon.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica.

Foto: Lukáš Dvořák, Slavica

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham