Nový album Tajomstvá speváčky Katky Knechtovej, ktorý nahrala v spolupráci s rakúskym producentom Christianom Eignerom, by mal definitívne uzrieť svetlo sveta vo februári 2012. Knechtovej druhý sólový album by sa mal v angličtine dostať aj na zahraničný trh. Nový singel a videoklip fanúšikom predstaví už v januári.

Koncertné turné so skupinou Chinaski, spolupráca s trojicou Hapka, Horáček a Brzobohatý na albume Tante Cose Da Veder, účasť v tanečnej show Let's Dance – to sú len niektoré z aktivít, ktoré Katka zabsolvovala v priebehu tohto roka. Tou najdôležitejšou však bolo nahrávanie nových skladieb spolu s bubeníkom, autorom piesní, producentom a spolupracovníkom skupiny Depeche Mode Christianom Eignerom.

"Nový rok začnem prípravami na koncertné pódiá v súvislosti s prezentáciou piesní z tejto platne, album totiž vyjde už vo februári. Dám si taký oneskorený vianočný darček," vysvetľuje Knechtová. Novinku, ktorá vznikla vďaka českej produkčnej spoločnosti P4B, pokrstí speváčka v Bratislave a pravdepodobne aj v Prahe. "Potom sa budem snažiť prezentovať ho doma ale aj v cudzine, keďže sa reálne črtá možnosť, že vyjde aj v angličtine pre zahraničný trh."

Práce bude mať Katka Knechtová viac než dosť – dostala totiž ďalšie dve ponuky zložiť titulnú skladbu k filmu. "Teším sa však hlavne na koncerty a festivaly, pripravujeme novú koncepciu vystúpenia, nový zvuk. Stále však budem fanúšikom hrať a spievať aj svoje staršie skladby Spomaľ, Za tebou, Muoj Bože, Naoko spím, či Slnečnú baladu."

Novým Katkiným singlom, ktorý sa do rádií dostane už krátko po Silvestri, bude pesnička Zmier svetlo s tmou. V nasledujúcich týždňoch k nej vznikne aj videoklip. "Je to krásna pieseň a ľudí možno prekvapí, že v nej nie je cítiť Depeche Mode, hoci to mnohí budú asi očakávať. Je to jedna zo skladieb, ktoré sú veľmi melodické a Christian je na ňu veľmi pyšný."

Prvú skladbu z nového albumu s názvom Zopár slov Katarína predstavila už na jar v Česko-Slovenskej Superstar.

Katarína Knechtová - Zopár slov

Informácie a foto pre Hudba.sk Eva Bacigalová, manažérka Kataríny Knechtovej.

Foto: Thomas Kerzner

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová