Všetko nasvedčuje tomu, že tohtoročné MTV Video Music Awards ponúknu fanúšikom popu najzaujímavejší program za posledné roky. Okrem premiérových vystúpení Katy Perry a Lady Gaga s ich novými singlami sa veľa hovorí aj o špeciálnom vystúpení dua Daft Punk. Ešte väčšie prekvapenie však chystá Justin Timberlake.

Ten sa podľa denníka New York Post plánuje po rokoch symbolicky vrátiť k svojim hudobným začiatkom. Spevák tento rok získal až šesť nominácií na prestížne ceny, no jedno ocenenie má na MTV VMA 2013 už vopred isté. V nedeľu v newyorskom Barclays Center prevezme cenu Michael Jackson Video Vanguard Award, ktorú si podľa MTV zaslúži za svoje "priekopníctvo a inovátorstvo" v oblasti videoklipov. Podľa zdrojov NY Post chce toto ocenenie osláviť spolu s členmi kapely 'N Sync, ktorá v 90. rokoch naštartovala jeho veľkú hudobnú kariéru.

Jeden z najúspešnejších boybandov, ktorému v najlepších rokoch dokázali konkurovať iba Backstreet Boys, fungoval do roku 2002, kedy sa Justin Timberlake rozhodol pre dráhu sólového speváka. Napriek tomu potom ešte niekoľkokrát spolu vystúpili - naposledy však v roku 2004 na podujatí Challenge for the Children, pričom posledné televízne vystúpenie absolvovali v roku 2003 na udeľovaní cien Grammy, kde si uctili tvorbu legendárnych Bee Gees.

Ich prvé vystúpenie na veľkom televíznom podujatí po 10 rokoch je zatiaľ nepotvrdené a je možné, že MTV nechá fanúšikov do poslednej chvíle v napätí. Podľa magazínu Billboard sa však špekulácie veľmi pravdepodobne stanú realitou. Práve tento rok, keď Timberlake prežíva úspešný sólový návrat na výslnie pop music, je totiž na jednorázové znovuoživenie slávneho boybandu ideálna príležitosť. K vierohodnosti správ o vystúpení prispieva aj fakt, že zvyšní štyria členovia - J.C. Chasez, Lance Bass, Joey Fatone a Chris Kirkpatrick - sa minulý piatok spoločne objavili vo VIP sekcii Timberlakeovho koncertu v Miami, kde sa spevák zastavil v rámci svojho turné s raperom Jay Z.

'N Sync Zdroj: AP Photo/Rhonda Galbraith'N Sync v roku 2000... Viete, ktorý je Justin Timberlake? - viac starých fotiek

Timberlake na veľký návrat 'N Sync nemá čas

Jednorázového vystúpenia, ktoré by podľa zdrojov NY Post malo zahŕňať medley najväčších hitov, sa fanúšikovia možno dočkajú už v nedeľu. Veľký návrat 'N Sync, ktorý by zahŕňal nahratie nových skladieb, či dokonca album a turné, však zrejme tak skoro neuvidíme, ak vôbec niekedy. Timberlakeova sólová kariéra je totiž v plnom prúde a ako sa viackrát vyjadril on sám aj ostatní členovia boybandu, na comeback skupiny jednoducho nemá čas. Naposledy to začiatkom tohto roka potvrdil aj Lance Bass. "Nemyslím si, že z toho niečo bude. Nevrátime sa. Každý z nás si robí svoje. Hlavne Justin toho má veľa, nemyslím si, že by si našiel čas na nahratie albumu s 'N Sync. On je medzi nami ten zaneprázdnený," uviedol.

Pokiaľ by sa 'N Sync na MTV VMA predstavili, bolo by to už druhé tohtoročné "minivystúpenie" veľkej hviezdy spred dvoch dekád. Na februárový Super Bowl si Beyoncé pozvala zvyšné členky Destiny's Child a zaspievali spolu takisto medley najväčších hitov. Predtým dokonca zverejnili aj novú, resp. doposiaľ nevydanú skladbu. Nestretla sa však s veľkou odozvou a momentálne o dlhodobejšom návrate nemôže byť reč. Beyoncé, rovnako ako Timberlake, sa totiž plne sústredí na svoju sólovú dráhu.

Napriek tomu sme sa od speváčky tento rok nedočkali ani jedného oficiálneho singla, tobôž nie albumu. JT naopak vydal už štyri single s videoklipmi a v septembri vyjde jeho druhý tohtoročný album - pokračovanie štúdiovky The 20/20 Experience. Aj vďaka tomu je zrejme o najväčšej hviezde nedeľných MTV Video Music Awards vopred rozhodnuté. Vystúpenie s 'N Sync by pre fanúšikov speváka mohlo byť už len pomyselnou čerešničkou na torte.

Text: Hudba.sk (zdroje: Nypost.com, Billboard.com, Music-news.com)
Foto: Last.fm

Súvisiaci interpreti: *NSYNC, Justin Timberlake