Barborka Švidraňová od zviditeľnenia sa v Hlase Česko Slovenska prešla veľký kus cesty a aktuálne je jednou z najžiadanejších žien v slovenskom šoubiznise. Ako herečka je známa z divadiel aj televíznych seriálov, v prvej polovici roka hviezdila v šou Tvoja tvár znie povedome a najnovšie dáva do pozornosti aj svoju kapelu.

Tá nesie názov Basie Frank Band, vznikla v roku 2013 a Barbora v nej pôsobí po boku svojho brata, talentovaného gitaristu, speváka a skladateľa Šimona "Swibidie" Švidraňa. Mimo koncertných pódií sa dvojica zviditeľnila aj sériou akustických videí zverejnených počas minulého roka na oficiálnom Youtube kanáli kapely, kde nájdete okrem iných aj coververzie piesní od Rihanny či Adele. Debutový singel však prichádza až teraz a skupina ho predstavila rovno s videoklipom. Podobne, ako v prípade ich prvej zverejnenej autorskej skladby Foxy, ide o nákazlivú funky záležitosť s odľahčeným textom a poriadnou dávkou červenovlasého sexepílu.

Cítim ho hlboko... v srdci

"Text Muža zo severu vznikol už dávno, asi pred šiestimi rokmi, kedy som ešte na VŠMU stretla v rámci Erazmu herca z Litvy, ktorý tu bol na stáži. Bola to láska na prvý pohľad z oboch strán, mali sme pocit, že sa poznáme 100 rokov. Ale najkrajšie na tom bolo, že to zostalo len na platonickej úrovni a doteraz sme dobrí kamaráti," smeje sa Barbora Švidraňová. "Najskôr som z toho chcela urobiť vážnu skladbu, ale ako som dospela a trochu vyrástla, tak mi napadlo, že by to bola dobrá recesia. Pretože každá žena, keď sa čerstvo zamiluje, tak je jemne šialená a nevie čo od radosti skôr," dodáva s úsmevom.

Samotný videoklip si Barbora produkovala sama a účinkuje v ňom 26 viac či menej známych ženských tvárí zvodne sa zabávajúcich pred kamerou. Okrem iných môžete v klipe vidieť moderátorku Didianu, herečku Judit Bárdos, či Patríciu Popierovú, ktorá si nedávno zahrala s Alexandrom Bártom hlavnú úlohu v novom štvordielnom klipe kapely IMT Smile.


Debutový album v novembri, turné na budúci rok

Na hudobnej produkcii piesne Muž zo severu sa podieľala celá zostava formácie Basie Frank Band, s ktorou Barborka vystupuje po celom Slovensku. "Môj brat Swibidie aj s chlapcami z kapely vynikajúco vystihli atmosféru a hudobne to zaranžovali tak, aby to bolo odľahčené, funky, ale zároveň sme sa snažili zachovať trochu sexepílu a vzrušenia. Je to skladba pre všetky ženy, ktoré zažili síce krátku, ale za to veľmi intenzívnu lásku. A pre všetkých tých, čo sa chcú trochu pousmiať nad ženskou emocionalitou," dodáva Barborka.

Pre kapelu, ktorej členmi sú okrem súrodeneckej dvojice aj basgitarista Adrián Simonides, klávesák Lukáš Cintula a bubeník Matej Richtarčík, je prvý videoklip iba začiatkom. Ďalší singel bude nasledovať v novembri a hneď po ňom sa dostane na trh aj debutový album. Krstiť sa bude 29. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon na koncerte plnom prekvapení. Budúci rok sa Basie Frank Band chystá na väčšie turné, v rámci ktorého plánuje navštíviť všetky väčšie ale aj malé mestá, keďže už teraz je o koncerty veľký záujem.

Hudba.sk informoval PR manažér kapely Peter Roško. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: archív skupiny