Legendárna skupina KISS je aktuálne na svojom rozlúčkovom turné End Of The Road World Tour, ktoré sa pomaly chýli ku koncu. Po ňom sa glam-rocková formácia poberie do dôchodku. Ten sa ale bude vzťahovať iba na koncertnú činnosť. Mať na sebe ťažké brnenia, topánky na vysokých podpätkoch, váhou zodpovedajúcich bowlingovej guli, je už pre hudobníkov fyzicky príliš náročné.

Zapíšte si preto do svojich kalendárov 2. december. V tento deň odohrá KISS v Madison Square Garden v New Yorku posledný koncert turné, ktorý bude naživo vysielaný do celého sveta. Hudobníci pozývajú fanúšikov, aby si si nimi poslednýkrát zaskákali, prostredníctvom spoplatneného živého prenosu.

"Toto turné je koniec cesty pre kapelu, nie pre značku. KISS je vesmír sám o sebe – filmy, tovar, možno aj Broadway. Kapela skončí, ale zážitok z KISS je nesmrteľný," myslí si Gene Simmons.

"Je to koniec turné. Sme najpracovitejšia kapela na pódiu. Mám 40 libier (18 kg) brnenia a všetkého ostatného a sedempalcové podpätky na platforme. Každá z dračích topánok váži toľko ako bowlingová guľa. Fyzicky je to ťažké urobiť. Ak by si niekto z The Rolling Stones, The Beatles alebo ktokoľvek iný musel obliecť moje oblečenie, pľuť oheň a robiť to na sedempalcových podpätkoch na platforme dve hodiny, zlomil by si chrbát," vysvetlil.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)