Moby, vlastným menom Richard Melville Hall, zmiatol recepciu v ukrajinskom hoteli, ktorá si myslela, že chce na svoju izbu poslať fanynku.

Hudobník telefonoval na hotelovú recepciu, pretože sa chcel opýtať, či sa do jeho izby nedá dať ventilátor, pretože má v izbe veľmi horúco.

Avšak recepcia v hoteli v Kyjeve nepochopila Mobyho požiadavku a myslela si, že chce poslať na izbu fanynku. K omylu prišlo preto, lebo po anglicky sa ventilátor a fanúšik/fanynka povie rovnako a to fan. A väčšina ľudí má slovo fan jednoznačne spojené s fanúšikom.

Moby sa pre noviny New York Post vyjadril: "V hoteli bolo veľmi teplo a nebola tam žiadna klimatizácia, ktorá by to trochu zmiernila. Okolo štyroch hodín ráno som zavolal na recepciu a opýtal som sa, či nemajú nejaký ventilátor. Chlap položil slúchadlo, ale za chvíľu sa vrátil a hovorí: 'Už tu nie sú žiadni fanúšikovia'."

"Dali sme sa teda do veľmi zmätenej reči, kde si každý hovoril o svojom a nakoniec mi povedal, že je mu to ľúto, ale že v hale už nie sú žiadne ženy. On si myslel, že ho žiadam o fanynku."

"Nakoniec som mu vysvetlil, že myslím takú plastovú vec, ktorá sa točí a prúdi z nej vzduch. Napokon mi konečne priniesli plastový ventilátor."

Zdroj : music-news.com