Populárna americká speváčka má za sebou svoj veľký filmový debut. V novom filme Wong Kar Wai-a s názvom My Blueberry Nights si zahrala po boku hereckých hviezd ako Jude Law a Natalie Portman.

Film My Blueberry Nights (v preklade "Moje borievkové noci") je prvým anglicky hovoriacim filmom hong-kongského režiséra Wong Kar Wai-a, ktorý sa preslávil najmä vďaka filmom 2046 a Stvorení pre lásku. Jeho nový film je romantickou drámou v štýle amerického road movie. Sám režisér film opisuje ako "príbeh ženy, ktorá sa vyberie na dlhú cestu namiesto krátkej, aby stretla muža, ktorého miluje".

Do hlavných úloh obsadil populárnu bluesovú a jazzovú speváčku Norah Jones a hollywoodskeho herca Judea Lawa. Okrem nich sa vo filme predstavia aj známe herečky Natalie Portman a Rachel Weisz, a speváčka Charlyn Marshall známa pod pseudonymom Cat Power.

Film by sa mal v európskych kinách objaviť od konca februára. Priaznivci Wong Kar Wai-ových filmov určite vedia, že tento režisér na rozprávanie svojich príbehov dokonale využíva filmovú hudbu. Milovníci soundtrackov sa preto môžu tešiť aj na 25. február, kedy vyjde práve sountrack k novému filmu My Blueberry Nights.

Podobne ako to bolo pri starších Wong Kar Wai-ových filmoch, bude aj tento soundtrack pôsobivou kolekciou, ktorá má popri filme svoju vlastnú výnimočnú hodnotu. Nájdete na ňom široký záber najrôznejších vplyvov americkej hudobnej tradície od folku, cez jazz, soul, rock a funk až po R&B.

Na soundtracku sa objaví i nová skladba Norah Jones 'The Story', ktorá vznikla na základe jej skúseností z natáčania filmu, ako aj ďalšie songy od Cat Power, Otisa Reddinga, Amosa Lee, či oscarového skladateľa Gustava Santaolalla.

Trailer k filmu si môžete pozrieť tu.

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org