Konečne sa na pultoch obchodov objaví DVD s legendárnym záznamom skupiny Iron Maiden ešte z roku 1984, keď skupina odohrala svoj koncert 'Live After Death' v Kalifornskej Long Beach Arena.

Fanúšikovia sa môžu dokonca tešiť na dvojité DVD, ktoré sa bude predávať pod značkou New Door Records/Ume, ktorá je na svoje dielo veľmi pyšná a hrdá, že sa práve jej podarí vydať tento unikát.

DVD sa do predaja dostane už štvrtého februára tohto roka a dátum vydania by sa tak mal zhodovať s dátumom začiatku turné kapely. Turné bude niesť názov 'Somewhere Back In Time World Tour' a skupina chce na ňom osviežiť práve mnoho aspektov originálnej a veľkolepej show z roku 1984.

Prvý disk obsahuje 90 minútovú nahrávku tohto nezabudnuteľného koncertu. Pôvodne sa natáčal na 35mm široký film, ale DVD prinesie vizuálne úžasný záznam, ktorý ďaleko predčí obvyklé živé video z osemdesiatych rokov.

Na DVD nájdete dokonca až dve zvukové možnosti – buď originál koncertného zvuku, špeciálne upraveného do formátu 5.1, ktorého autorom je Kevin Shirley - producent kapely od roku 1999. Druhou možnosťou je originálny stereofónny zvukový doprovod od Martina Bircha, ktorý bol producentom skupiny od roku 1981 až do roku 1993.

Druhý disk obsahuje časť s názvom 'History of Iron Maiden', ktorá je akýmsi pokračovaním DVD s názvom 'The Early Days'. Ďalej sa tu nachádzajú vzácne a zatiaľ nikde nezverejnené záznamy z festivalov a koncertov ako napríklad 'Behind the Iron Curtain', 'Rock in Rio 85' alebo 'Ello Texas'.

Spolu sa teda na dvoch DVD nachádzajú viac ako tri hodiny záznamov z koncertov tejto dnes už legendárnej anglickej heavy metalovej kapely.

Zdroj : music-news.com