Talentovaná britská speváčka Joss Stone tvrdí, že je jej úplne jedno, že po neslávne známom vystúpení na British Awards ju britské publikum nemá v obľube.

Britská soulová hviezda bola opäť podrobená tvrdej kritike z radov novinárov a fanúšikov podobne ako tomu bolo po minuloročnom vystúpení speváčky na odovzdávaní výročných britských hudobných cien The Brits 2007. Tam Joss predviedla nový účes a prezentovala sa výrazným americkým prízvukom, čo konzervatívnych britských fanúšikov pobúrilo.

Avšak hoci momentálne priznáva, že bola reakciou verejnosti veľmi prekvapená, v novom rozhovore prezradila, že sa touto skutočnosťou absolútne nezaťažuje.

"Kašlem na to, ak majú ľudia problémy s mojím prízvukom. To je všetko, čo o tom môžem povedať. Moja výslovnosť sa nezmení", vyhlásila Joss.

"Ak vám spôsob mojej reči nevyhovuje a nemáte ho v láske, nepočúvajte ma. Nie som snad nejaká divná iba preto, že mám odlišný prízvuk."

Zdá sa, ako keby Joss Stone vo Veľkej Británii naozaj nemali moc v obľube. Jej posledný album s názvom 'Introducing Joss Stone' nelámal na ostrovoch žiadne rekordy a predaje boli určite sklamaním.

Dôvodom na úsmev však môže byť jej početná a ustálená fanúšikovská základňa v USA, kde Joss pripravovala aj spomínaný album.

Joss pokračuje: "Áno, môj album som vytvorila so skupinou Američanov. Keď ľudia odcestujú na dva týždne do Austrálie, môžete si byť istý, že po návrate budú rozprávať ako austrálčania. A nikto sa k nim nebude otáčať chrbtom a hovoriť im: Dobre, kašlem na vás! Pretože presne toto sa mi stalo v Anglicku."

"Ale nie každý v Anglicku je rovnaký. Ľudia sú vo veľkej miere ovplyvnení tlačou. Mám pocit, ako keby v pozadí toho celého stáli novinárski bossovia, ktorí sa asi jednoducho rozhodli: Dobre, nech urobíte čokoľvek, nemáme vás radi."

Joss Stone je so svojím charakteristickým hlasom neobyčajným zjavom na hudobnej scéne. Mladá angličanka narodená 11. 4. 1987 inklinuje najmä k soulu, R&B a blues. Texty si väčšinou píše sama a príležitostne ju môžeme vidieť aj na filmovom plátne (Eragon). Po prvýkrát prerazila v roku 2003 svojím debutovým albumom 'The Soul Sessions', ktorý je momentálne už trojplatinový a dostal sa aj do 12-člennej nominácie cien Mercury Prize.

Zdroje: music-news.com, wikipedia