Klávesista zo svetoznámej rockovej skupiny The Doors Ray Manzarek v spolupráci s gitaristom Royom Rogersom vydáva novú verziu vôbec najpopulárnejšej skladby The Doors - 'Riders On The Storm'.

Pieseň sa objaví na inštrumentálnom albume 'Ballads Before The Rain', kde záujemcovia nájdu aj ďalšiu skladbu od The Doors - 'Crystal Ship'. 'Ballads Before The Rain' je spoločným dielom Raya Manzareka a Roya Rogersa. Roy Rogers okrem iného získal v minulosti už dve nominácie na prestížne hudobné ceny Grammy a bol producentom známych muzikantov (John Lee Hooker a Ramblin Jack Elliott).

Pár má už sa sebou spoločné vystúpenie, na ktorom svoju horúcu novinku naživo predstavili divákom a ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň v Redwood City v Kalifornii. Okrem dvoch spomínaných verzií pôvodných pesničiek The Doors sa na albume objaví aj ďalších 7 skladieb. Album bude do predaja uvedený už tento piatok.

Americká rocková skupina The Doors bola založená v roku 1965 v Los Angeles a pôsobila v zložení Jim Morrison (spev), Ray Manzarek (klávesy), John Densmore (bicie) a Robby Krieger (gitara). Svojho času boli The Doors jednou z najkontroverznejších skupín, hlavne vďaka nepredvídateľnému chovaniu speváka Jima Morrisona. Od rozpadu skupiny v roku 1970 a najmä po smrti Jima Morrisona (1971) o kapelu naďalej pretrváva nevídaný záujem. Celosvetovo predali The Doors 76 milión albumov a každým rokom sa toto číslo o 1 milión zvyšuje.

Zdroj: music-news.com , wikipedia