Videoklipy k Mobyho novej skladbe 'Alice' a k aktuálnemu singlu skupiny Radiohead 'Jigsaw Falling Into Place' neočaria dokonalými zábermi na vyparádených interpretov, drahými špeciálnymi efektami ani armádou skromne odetých modeliek. Umelcom ich formátu úplne stačí ich originálna hudba, zopár dobrých nápadov a zvyšok je už prácou pre režiséra.

Mobyho deviaty štúdiový album s názvom 'Last Night' vyjde už o dva mesiace. Fanúšikovia sa môžu tešiť na návrat k elektronickému jeho zvuku zo začiatku 90. rokov, ktorý bude obohatený jeho súčasnou inšpiráciou 80's disco scénou. Medzi hosťami na albume by sa mali objaviť vokalisti ako legendárny Grandmaster Caz (mimochodom, jeden z autorov známej hip-hopovej starinky Sugarhill Gang - 'Rapper's Delight'), Sylvia Kudu, britský MC Aynzli Jones a 419 Squad z Nigérie.

Prvým singlom albumu 'Last Night' bude skladba 'Alice', ktorá je práve kolaboráciou Mobyho s raperom Aynzli Jonesom a nigérijskou hip-hopovou formáciou 419 Squad. Singel by mal vyjsť v polovici marca a zaujímavosťou je, že Moby plánuje vydať dva single v ten istý deň. Tým druhým bude tanečný song 'Disco Lies'. Obe skladby budú zrejme podporené videoklipmi, ten prvý - ku skladbe 'Alice', je už na svete a režíroval ho Andreas Nilsson.


Moby - 'Alice' (feat. Aynzli Jones)

(Staro)nový klip k aktuálnemu singlu 'Jigsaw Falling Into Place' uviedla aj kapela Radiohead. Video vzniklo v novembri 2007 v réžii Adama Buxtona a v produkcii Gartha Jenningsa (režisér filmového spracovania Stopárovho sprievodcu galaxiou) v štúdiu kapely v britskom Oxfordshire. Klip bol natočený na jeden krát.


Radiohead - 'Jigsaw Falling Into Place'

Zdroj: Youtube.com, wikipedia.org