Americký rocker Lenny Kravitz vyhlásil, že v budúcnosti by chcel nahrať duet s členom nesmrteľných The Beatles, Sirom Paulom McCartneym.

Spevák známeho hitu 'American Woman' dúfa, že sa mu podarí legendárneho hudobníka presvedčiť na nahranie spoločnej skladby, ktorá by mala vzniknúť v jeho rezidencii vo floridskom Miami.

Ak by Lennyho predstava naozaj vyšla, pri tvorbe novej piesne môžu hudobníci použiť mixážny pult z prestížnych londýnskych nahrávacích štúdií Abbey Road, ktorý v minulosti The Beatles využívali a ktorý je momentálne vo vlastníctve amerického speváka.

Lenny povedal: "Všetky albumy The Beatles boli vytvorené na tomto mixážnom stole. Zaobstaral som si ho ihneď, ako som po dokončení môjho prvého albumu 'Let Love Rule' zarobil dostatok peňazí."

"Videl som o ňom anglický dokumentárny film s jedným zvukovým technikom a v tej chvíli som vedel, že ho musím mať. Je to neskutočne famózny kúsok. V tej dobe som naňho minul všetky peniaze, ale aj keby ste mi dnes ponúkli 5 miliónov libier, nepredám ho."

"Keď niekedy zbadáte fotografie Johna Lennona, ako sedí za týmto pultom, až potom doceníte a pochopíte, čo pre mňa znamená. Bol by som neskutočne šťastný, keby sa mi podarilo prehovoriť Paula McCartneyho na spoluprácu na tomto majstrovskom technickom diele. Bolo by to úžasné."

Lenny Kravitz sa narodil 26. mája v New Yorku a je známy svojou hudobnou všestrannosťou. Okrem spevu a skladania piesní ho môžeme tiež označiť za multiinštrumentalistu a producenta. Vo svojich skladbách používa rozličné hudobné štýly - rock, soul, funk, reggae, hard rock alebo folk. Jeho všestrannosť sa prejavuje aj v hraní na rôzne hudobné nástroje – zvláda hru na klasickej aj elektrickej gitare, bicích, klávesoch a ďalších nástrojoch.

Je držiteľom ceny Grammy za najlepšie mužské rockové vystúpenie, ktoré v rokoch 1998 – 2002 získal dokonca 4x v rade. Odhaduje sa, že Lenny Kravitz počas svojej kariéry predal okolo 20 miliónov albumov.

Vo februári sa do predaja dostane jeho najnovší počin s názvom 'It's Time For A Love Revolution'.

Zdroje: music-news.com , wikipedia