Britský spevák James Blunt vyhlásil, že by sa rád uchýlil do Írska, lebo tamojší ľudia majú hudbu v krvi.

Popová hviezda momentálne v Dubline ukončila mesiac trvajúce turné po Britských ostrovoch a plánuje vyraziť na šnúru vystúpení po Spojených štátoch amerických.

Po vystúpení na dublinskej ulici RDS sa Blunt zdôveril so svojimi pocitmi: "Ľudia v Írsku majú hudbu priamo v krvi. Publikum chce byť neustále súčasťou vášho predstavenia."

Po otázke miestneho rádia, či nezvažuje možnosť presťahovať sa do Írska, spevák razantne odpovedal: "Rozhodne áno!"

Blunt tiež prezradil, že jeho prvá poriadna cesta po Írsku sa odohrala asi pred piatimi rokmi, kedy cestoval po vystúpeniach spolu s klávesistom. "Pamätám si, že dôvodom prečo sme vyrazili do Írska je vášeň, ktorú tunajší ľudia preukazujú hudbe. Bol to pre mňa veľmi vzrušujúci zážitok."

James Blunt sa stal prvým britským umelcom, ktorému sa počas posledných takmer 10 rokov podarilo dostať na vrchol amerického singlového rebríčka. Na najvyššie miesto vystúpila v roku 2006 jeho pieseň 'You're Beautiful'.

Posledným britským umelcom, ktorému sa podaril podobný kúsok, bol v roku 1997 Elton John a jeho pieseň venovaná princeznej Diane 'Candle In The Wind'.

James Blunt sa môže pochváliť aj ďalšími úspechmi, získal dve ceny The British Awards a v roku 2006 sa mu dokonca podarilo vyhrať päť cien Grammy.

Zdroj : music-news.com