Dvaja zostávajúci členovia legendárnych The Beatles, Paul McCartney a Ringo Starr, boli izraelským veľvyslancom pozvaní na oslavu 60. výročia vzniku tohto židovského štátu.

Paul a Ringo dostali oficiálne pozvanie na koncert pri príležitosti osláv jubilejného výročia. Podľa britských médií by sa im však predstavitelia Izraela mali najskôr ospravedlniť za to, že pred 43 rokmi zakázali slávnej štvorici hudobníkov v krajine koncertovať.

The Beatles mali v roku 1965 naplánovaný koncert, no izraelská vláda im odmietla udeliť povolenie na verejné vystúpenie. Vtedajší čelní predstavitelia Izraela tvrdili, že ich hudba by mohla narušiť morálku obyvateľov konzervatívneho a nábožensky založeného obyvateľstva.

List, ktorý izraelský veľvyslanec vo Veľkej Británii Ron Prosor poslal McCartneymu, však veľmi ako ospravedlnenie nevyznieva: "Izrael premárnil šancu poučiť sa od najvplyvnejších hudobníkov dekády (60. roky) a Beatles premeškali príležitosť dosiahnuť k jednému z najvášnivejších publík na svete. K nášmu 60. výročiu by sme radi využili príležitosť ponúknuť vám druhú šancu hrať v Izraeli."

Prosor odovzdal list Jerrymu Goldmanovi, šéfovi výstavy 'The Beatles Story' v Liverpoole a taktiež poslal kópie Paulovi McCartneymu a Ringo Starrovi. Ich oficiálne vyjadrenia k pozvaniu zatiaľ neboli zverejnené.

Zdroj: Music-news.com