Britská indie-popová kapela The Pipettes prišla o dve členky - RiotBecki a Rosay sa rozhodli kapelu opustiť a venovať sa vlastnému hudobnému prijektu. Okamžite ich však nahradili nové hudobníčky.

"Ľudia môžu byť zmätení takou drastickou zmenou v zostave ale prosím, zostaňte pokojní - ak by sme mali byť imitáciou samých seba, tak by sme radšej skončili. Okrem toho The Pipettes majú viac neoficiálnych členov ako veľké vydavateľstvá zamestnancov A&R." - uvádza kapela na svojej oficiálnej Myspace stránke, pričom fanúšikov uisťuje, že sa rozišli v dobrom a novému projektu Riotbecki a Rosay budú fandiť.

Zaujímavosťou je, že Rosay i RiotBecki boli poslednými dvoma zakladajúcimi členkami skupiny. V súčasnosti tak v zostave kapely nezostala ani jediná žena z pôvodných The Pipettes. Takou raritkou sa nemôžu pochváliť ani Sugababes.

Nová zostava, do ktorej pribudli speváčky Anna a Ani Saunders, sestra speváčky Gwenno, by mala na pódiách debutovať v lete po tom, ako dokončia svoj druhý štúdiový album. Kapela, ktorá minulý rok zažiarila na festivale Bažant Pohoda, má momentálne naskúšaných 20-25 demo skladieb, z ktorých by mali v lete vybrať a nahrať materiál na novú platňu.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org