Je takmer isté, že Rihanna dnes so svojím novým singlom 'Take a Bow' zaknihuje nový rekord histórii rebríčka Billboard Hot 100. Všetko nasvedčuje tomu, že keď dnes v Amerike zverejnia jeho aktuálne výsledky, Rihanna bude mať na konte najväčší "skok" na 1. miesto singlového rebríčka spomedzi všetkých ženských sólových interpretiek.

Dosiahnutie takéhoto rekordu možno považovať za prostú kalkuláciu. Singel vyšiel 15. apríla ako promo na stránke Radioandrecords.com, vďaka čomu sa začal hrávať v rádiách, ale väčšina ľudí sa k nemu inak nedostala. Aj preto sa takto "vydaný" singel nedostal na popredné priečky singlového rebríčka, minulý týždeň bol až na 53. pozícii.

Keď sa singel konečne objavil aj v dostupnom a všeobecne známom digitálnom predaji na iTunes, pochopiteľne skočil z minulotýždňového nelichotivého miesta v druhej polovici rebríčka Hot 100 až na jeho čelo. Prvenstvo singla bolo jasné už včera, keď s 267 tisíc predanými kópiami skladby v digitálnom formáte s prehľadom predbehol doterajšiu jednotku 'Bleeding Love' od Leony Lewis.

Rihanna preto s najväčšou pravdepodobnosťou dnes bude môcť osláviť ďalší Number 1 singel svojej kariéry (ak by sa tak náhodou nestalo, dáme vedieť... ak nedáme, stalo sa) a navyše si pripíše rekord za skok z 53. na 1. miesto rebríčka, aký sa nepodaril žiadnej inej sólovej speváčke.

Celkový rekord za najväčší skok na prvé miesto držia Maroon 5, ktorých minuloročný hit ocenený aj cenou Grammy 'Make Me Wonder' poskočil na čelo rebríčka až zo 64. pozície. Zhodou okolností práve Rihanna a Maroon 5 vydali v pondelok spoločný duet 'If I Never See Your Face Again', ktorý by mohol na budúci týždeň singel 'Take a Bow' vystriedať na prvej priečke rebríčka.

V aktuálnom albumovom rebríčku Billboard 200 na čele prekvapujúco debutoval nový album 'Home Before Dark' folk-rockového speváka a skladateľa Neil Diamonda. Tento významný umelec, ktorý je držiteľom 12 cien Grammy a 4 Zlatých glóbusov, a na konte má viac ako 125 miliónov predaných albumov, si tak zaknihoval svoj vôbec prvým albumom na vrchole rebríčka.

Podľa Nielsen SoundScan sa z albumu, ktorý produkoval Rick Rubin, predalo za prvý týždeň v predaji viac než 146 tisíc kópií. Nečakaný úspech 67-ročného umelca možno podľa pripísať aj tomu, že sa pred dvoma týždňami objavil ako hosť v populárnej speváckej súťaži American Idol.

Na ďalších priečkach je výberovka '35 Biggest Hits' od country hviezdy Tobyho Keitha (2. miesto), Madonnin 'Hard Candy' (3. miesto), debutový album účastníka American Idol Claya Aikena s názvom 'On My Way Here' (4. miesto), a prvú päťku uzatvára Mariah Carey a jej 'E=MC2'. V top 10 sa stále drží aj album 'Spirit' od Leony Lewis, ktorý obsadil šiestu priečku.

Zdroj: Billboard.com