Po šiestich rokoch prichádza spevák a hudobník Karol Mikloš so svojím tretím albumom 'The Past Of The Future'. Rozmanitá kolekcia desiatich emotívnych a atmosférických pesničiek o bolestiach minulosti a nádejach budúcnosti je dielom takmer desiatky trenčianskych hudobníkov. Napriek náznakom elektroniky je album do veľkej miery návratom k tradičnému zvuku, ktorý je postavený na akustickej gitare a živej rytmike.

Album vychádza 21. mája na značke Deadred Records a koncertná zostava ho naživo prvýkrát predstaví o deň neskôr na koncerte v Subclube. Ako predkapela pred Karolom Miklošom vystúpi duo You Coco, spriaznená kapela zo súčasnej trenčianskej scény, ktorej gitaristka a vokalistka Radka hrá aj v Karolovej koncertnej kapele.

Skupina You Coco vtrhla na slovenskú scénu ako čerstvý závan jednoduchej a priamočiarej živej hudby v záplave súčasnej preelektronizovanej produkcie. Melodické pesničky s údernou rytmikou a surovým zvukom gitary voľne nadväzujúce na pesničkárstvo PJ Harvey či zvukové przniteľstvo Sonic Youth kapela sama vtipne označuje ako "autentický melodický hluk".

Dvojica extravagantných kamarátok Ria (bicie) a Radka (gitara, spev) založili kapelu sprvu iba ako prostriedok na trávenie voľného času, svojím špecifickým zvukom a osobitým prejavom však rýchlo na seba strhli pozornosť. You Coco ma za sebou niekoľko vystúpení v slovenských a českých kluboch a aj v Rádiu FM, čakajú ju letné festivaly a v rámci nich aj premiérové vystúpenie na Pohode.

Po koncertoch sa v rámci afterparty predstavia DJi Bisley a Ricki Fitz so svojím broken-electro-punk-mutant-disco a so špeciálnym hosťom N-ta - formáciou zloženou z hudobníkov kapiel Puding Pani Elvisovej a The Uniques.

Predpredaj vstupeniek na podujatie prebieha v predajniach Art Fórum (Kozia ul.) a Dr. Horák (Medená ul.), v celej sieti E-ticketpro.sk a v každej predajni Kenvelo.

22. máj - Subclub, Bratislava
Karol Mikloš release party nového albumu 'The Past Of The Future'


Karol Mikloš & band (deadred.sk)
You Coco (SK)

afterparty: Sub-Urb Night : broken-electro-punk-mutant-disco

N-ta (lady slivv, skywalker, vili:am / PPE & The Uniques)
DJs Bisley, Ricki Fitz

Vstupné: 129,- Sk v predpredaji / 149,- Sk na mieste

Informácie pre Hudba.sk poskytol Erik Babušiak zo Subclubu.