Americká alternatívno-rocková kapela Weezer vo svojom novom videoklipe k singlu 'Pork & Beans' zobrazila najväčšie hviezdy a "haluze" z populárneho internetového portálu Youtube.com. Spoznávate ich aj vy?

Rockeri z Beverly Hills, ktorí sú známi svojím pozitívnym vzťahom k rôznym úletom a recesii, vo svojom najnovšom videoklipe použili zábery autora videa Leave Britney Alone Chrisa Crockera (originálne video radšej ani nechcite vidieť, je naozaj srdcervúce), a zábery megahlúpej Miss Teen Južnej Karolíny, ktorá sa preslávila svojou "misskovsky sofistikovanou" odpoveďou na otázku, prečo pätina Američanov nevie na mape nájsť USA.

Weezer nevynechali ani odkaz na obľúbený "raketový" trik s cukríkmi Mentos a diétnou Coca Colou či hlúpeho čierneho ninju. Nájdete tu aj Judson Laipply z jedného z najsledovanejších Youtube videí Evolution of Dance alebo Taya Zondaya s plnými pľúcami spievajúceho song 'Chocolate Rain' (video). Vo videoklipe si takzvanú cameo úlohu zahral aj ex-manžel Britney Spears, Kevin Federline.

Z hlúpeho čierneho ninju sa však nakoniec stane akčný hrdina a v závere videa nájdeme takýchto šťastných koncov viacero (aj keď Miss Teen Južná Karolína zrejme rozum nedostala). Samozrejme nechýbajú ani zábery na samotnú kapelu Weezer, ktorej členovia na čele so spevákom Riversom Cuomom hrajú song v laboratórnych plášťoch.


Weezer - 'Pork & Beans'

"Robiť toto video bolo utrpenie," priznal gitarista Brian Bell. "Hrali sme v ňom so všetkými tými Youtube celebritami a cítil som sa akoby som vošiel do svojho vlastného počítača."

'Pork & Beans' je prvým singlom nového albumu s názvom 'The Red Album', ktorý vyjde už na budúci týždeň 3. júna. Šiesty štúdiový album kapely Weezer mal vyjsť až 24. júna, no vďaka obrovskému úspechu singla, o ktorý sa nepochybne zaslúžili i toto video, sa rozhodli vydať ho o tri týždne skôr.

Zdroj: Nme.com, Contactmusic.com, Youtube.com