Švédske hudobné trio, ktorého tvorba by sa dala charakterizovať ako 80's euro-disco v modernom prevedení, sa na festivale Aquabeatz v sobotu predstaví v čase, kedy finišujú prípravy ich štvrtého štúdiového albumu. Okrem live videa z ich vystúpenia s aktuálnym, dalo by sa povedať comebackovým, singlom 'We Keep on Rockin' si môžete spolu s nami aj zaspomínať na ich najväčšie hity.

Na stránke švédskej kapely sa v týchto dňoch okrem faktu, že v sobotu 30. augusta vystúpi na festivale Aquabeatz v Nových Zámkoch, pravidelne objavujú aj informácie o pripravovanom novom albume. Dvojica zakladajúcich členov Andreasa Lundstedta a Tess Merkel doplnená o novú členku Linu Hedlund nedávno dokončila fotenie na obal novej platne, ktorá by mala vyjsť už na jeseň.

Pôvodná zostava Alcazaru si po úspešných rokoch s albumami ako 'Alcazarized' (2003) a 'Dancefloor Deluxe' (2004) dala pred troma rokmi prestávku, no sľúbili, že v lete 2007 budú späť. Fanúšikovia si napokon museli počkať až do decembra, kedy sa im v podobe Liny podarilo nájsť náhradu za Anniku Kjærgaard, ktorá sa rozhodla pokračovať v sólovej dráhe. V tom istom čase Andreas celému hudobnému svetu oznámil, že je HIV pozitívny, no aj napriek tomu sa rozhodol pri hudbe a kapele Alcazar zotrvať a fanúšikovia mu to oplatili veľkou podporou.

Krátko po prvom spoločnom koncerte pozmenená zostava ohlásila nahrávanie nového albumu. Obnovená kapela si práve tento týždeň do svojho štúdia umiestnila prvú spoločnú zlatú platňu za predaj ich aktuálneho singla 'We Keep on Rockin', ktorý pre nich zložil ich dlhoročný priateľ a spolupracovník Anders Hansson. Videoklip ku skladbe zatiaľ kapela oficiálne neuviedla, no svoju novinku už prezentovala počas nedávnych vystúpení.


Alcazar - 'We Keep on Rockin'

Niečo podobné zažijú tento víkend aj návštevníci festivalu Aquabeatz od 0.30 do 1.30 na hlavnom pódiu nazvanom Amundsen Stage. Okrem toho sa môžu tešiť aj na skladby ako 'Crying At The Discoteque', 'Physical', 'Mènage A Trois', 'This Is The World We Live In', 'Start The Fire', 'Someday' a kúsky z ich vlastnej tvorby či covery legendárnej skupiny ABBA, ktoré Alcazar v roku 2004 zvečnil vydaním albumu 'A Tribute to ABBA'.

Zdroj: Alcazarworld.com, Youtube.com/user/alcazarchannel, wikipedia.org
Foto: Alcazarworld.com

Súvisiaci interpreti: Alcazar