Ďalším, v poradí už tretím "singlom" albumu 'Viva La Vida Or Death And All His Friends' od najpopulárnejšej britskej a možno i svetovej kapely súčasnosti je digitálne EP s názvom 'Lost!'. Na trhu sa síce objaví až 10. novembra, no už teraz ho kapela prezentuje podareným novým videoklipom.

Bubeník Coldplay, Will Champion, o skladbe povedal: "Nápad na túto skladbu bol na svete už dlhý čas, no nevedeli sme ju dokončiť. Potom som začal používať jeden program na programovanie bicích. Len som sa s tým tak hral a z ničoho nič som vymyslel tento beat. Potom si to vypočul Chris a začal k tomu hrať 'Lost!'."

Kapela začiatkom tohto mesiaca ohlásila, že ku koncu roka ešte vydá nové EP so skladbami, ktoré sa nedostali na album 'Viva La Vida Or Death And All His Friends', vrátane skladby 'Luna', ktorú nahrali s Kylie Minogue. EP s názvom 'Prospects March' by sa malo na trhu objaviť v decembri.

Fanúšikov tak ohlásením aktuálneho štvorskladbového EP 'Lost!' celkom milo prekvapili. Navyše stále nie sú známe zvyšné tri skladby, ktoré sa na ňom objavia, takže nejaká novinka, ktorá sa nenachádza na albume, by mohla vyjsť už na tomto EP v novembri.

Videoklip ku skladbe 'Lost!' vznikol počas koncertu v americkom Chicagu a jeho režisérom je Mat Whitecross, známy najmä vďaka réžii dokumentu The Road to Guantanamo spred dvoch rokov.


Coldplay - 'Lost!'

Zdroj: Coldplay.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Coldplay