Populárna punk-rocková skupina Inekafe, ktorá ukončila činnosť vo februári 2006, napokon odohrá svoj posledný koncert v Prahe! V máji tohto roka sa síce v Mlynskej doline v Bratislave za účasti takmer 5000 fanúšikov uskutočnil avizovaný posledný koncert kapely, ale vzhľadom na obrovskú fanúšikovskú základňu skupiny aj v Českej republike, sa môžu čoskoro tešiť aj ich českí priaznivci.

"Inekafe bola československá skupina. Po skvelom rozlúčkovom koncerte v hlavnom meste Slovenska v Bratislave nám dávate denno denne najavo, že skóre nie je vyrovnané. Jediné, čo s tým môžeme urobiť, je len dať vám za pravdu. Máte to mať. Vidíme sa na folimanke." - uvádzajú členovia kapely na oficiálnej stránke Inekafe.sk.

Bonusový posledný koncert Inekafe sa odohrá v sobotu 31. januára 2009 v Prahe v Športovej hale Folimanka a to opäť v zostave, ktorá sa po prvýkrát na pódiu stretla práve na spomínanom bratislavskom koncerte, teda Vratko (spev, gitara), Wayo (gitara), Forus (basa, vokály) a Dodo (bicie). Ide o štyri najvýznamnejšie postavy, ktoré v kapele v priebehu jej histórie hrali.

Vstupenky na tento koncert sú v predaji od piatka 31. októbra vo všetkých pobočkách siete Ticketportal ako v Českej (Ticketportal.cz), tak aj v Slovenskej republike (Ticketportal.sk). Taktiež bude k dispozícii limitovaný počet špeciálneho merchandise, vyrobeného len pre tento koncert.

Kapela pri tejto príležitosti postaví najväčší stage, aký kedy na samostatnom koncerte mala a odohrá set cca. 90 minút, pričom playlist bude pozostávať jednak z najväčších hitov, ale aj zo skladieb, ktoré singlami nikdy neboli.

Na koncerte v exkluzívne odznie aj nová skladba, ktorú bude obsahovať aj výberové dvoj-CD 'Best of Inekafe' s plánovaným k dátumom vydania na jeseň 2009. Celá show bude bude zvukovo aj obrazovo zaznamenaná. Na prípravach tohto koncertu už začal pracovať štáb 37 ľudí zložený z realizačného tímu, technického personálu a ďalších.

Skupina Inekafe vznikla v roku 1995 a za celú svoju éru vydala 6 albumov, z ktorých predala cca 100 000 nosičov, do éteru vypustila viac ako 20 singlov, natočila vyše 10 videoklipov a odohrala vyše 800 koncertov v 6 štátoch (Slovensko, Česká republika, Ukrajina, Poľsko, Nemecko a USA). Jej poslednou aktivitou bude už dlho avizované vydanie spomienkového výberového dvoj-CD 'Best of Inekafe', ktoré vyjde presne 9.9.2009. Po nej sa nepredpokladá už žiadna ďalšia činnosť skupiny.

Kapela sa v Prahe predstaví v sobotu 31. januára 2009. Miestom konania koncertu bude Športová hala Folimanka.

Adresa: Na folimance 2490/2, 120 00 Praha 2 – Vinohrady

Ceny vstupeniek:
ČR: 290,- Kč v predpredaji (Ticketportal.cz), 350,- Kč na mieste
SR: 350,- Sk v predpredaji (Ticketportal.sk) do 31. decembra 2008 a 11,50 Eur od 1. januára 2009

Informácie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z agentúry RF Music Agency.
Viac info na Inekafe.sk, Myspace.com/inekafe a Bandzone.cz/inekafe.

Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Inekafe