Česká speváčka Tereza Černochová, ktorá sa prednedávnom na Slovensku predstavila ako "náhrada" Tonye Graves na jesennom bratislavskom koncerte Monkey Business, uviedla začiatkom roka na trh svoju sólovú prvotinu 'Small Monstrosities'. Nachádza sa na ňom aj duet s Danom Bártom a práve s ním sa predstaví aj na slovenskej časti svojho pripravovaného turné.

Na tvorbe albumu, ktorý je poväčšine vyskladaný z cover verzií u nás nie veľmi známych, ale o to kvalitnejších piesní, sa veľkou mierou podieľal skladateľ a producent Roman Holý (J.A.R., Monkey Business). Okrem deviatich coverov na ňom nájdete aj dve pôvodné skladby - 'Pár svící' a 'Vhodný/á', ktorá je duetom Terezy s Danom Bártom.

Práve tento song sa stal jedným zo singlov, ktorý sa práve dostáva do éteru českého rozhlasu. Horúcim singlom je aj skladba 'Sure Shot' alebo 'Jistá trefa', v origináli od Richarda Bassoffa a Nicka Bradyho, ktorí skladbu napísali pre disco speváčku Tracy Weber. Skladbu pre Terezu hudobne upravil Roman Holý, ktorý prispel aj vokálom, a do češtiny ju otextoval Vráťa Šlapák.

Nielen tieto piesne si budú môcť naživo vypočuť návštevníci koncertov Terezinho pripravovaného turné Jelita národa tour 2008. Doprovodnou kapelou bude brnenská štvorka Showstation. Hosťom turné bude v Čechách známy showman a frontman Monkey Business Matěj Ruppert a na Slovensku lyrik Dan Bárta.

Jelita národa tour 2008

28. november - ČR, Krnov, Kofola Music Club
5. december - Martin, Bar Museum
7. december - Bratislava, Randal
10. december - ČR, Praha, Lucerna (+ Monkey Business)
13. december - ČR, Plzeň, Buena Vista Club
18. december - ČR, Brno, KC Semilasso (+ Monkey Business)

Informácie pre Hudba.sk poskytla Martina Procházková. Viac info na stránkach www.terezacernochova.cz.

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta