Čoraz populárnejšia slovenská skupina troch huslistiek, známa ako G-Strinx, vydáva v týchto dňoch svoj prvý album pod názvom 'Angeldust'. Väčšina z trinástich piesní albumu bola nahraná v belgických nahrávacích štúdiách a autorsky sa na nich podieľal medzinárodný tím z Belgicka, Holandska a Veľkej Británie. Nájdeme však na ňom aj úpravu piesne 'Rabaka' od skupiny Elán alebo bonus v podobe spolupráce G-Strinx a slovenskej hip-hopovej formácie L.U.Z.A. Album vychádza v týchto dňoch ako jeden z prvých titulov vydavateľstva HArt Pro.

"Anjelsky krásne baby, pekelne dobrá hudba." - asi tak by sa dali G-Strinx opísať jednou vetou. Koncom minulého roka trio zanechalo už dosť "vychodenú" cestu čisto inštrumentálnych úprav svetovej klasiky (ktorými sa preslávila napr. Vanessa Mae) a aj vďaka tomu je dnes jedinečným telesom svojho druhu na svete.

Ich vystúpenia prinášajú show hry na husliach, tanca a spevu súčasne. Okrem Slovenska sa predstavili publiku v Českej republike, v Rakúsku, v Slovinsku, v Taliansku, v Nemecku, Maďarsku, Poľsku, Španielsku, vo Veľkej Británii či v Egypte. V septembri 2007 sa predstavili spolu so skupinou Elán na pódiu najslávnejšej koncertnej sály na svete – Carnegie Hall v New Yorku.

Hudobný producent Stanislav Šimor pôsobiaci v Belgicku do práce na albume zapojil popredných európskych skladateľov, textárov, aranžérov a zvukových inžinierov. Patrick Hamilton, Martin King, Stefaan Fernande, Peter O´Tool Bulkens či Guido Maes Staf Verebeek sú osobnosti hudobného priemyslu, ktoré spolupracovali či spolupracujú s takými interprétmi ako Shakira, Carlos Santana, Kate Ryan, Black Eyed Peas, The Cure, Level 42, Roxette, Back Street Boys, 2Unlimited, Bronski Beat, Flying Pickets, Soulwax a mnohými ďalšími.

Fanúšikovia G-Strinx sa teda v týchto dňoch môžu tešiť na moderný rockovo-popový "nášup" v podobe albumu, ktorý má v sebe nielen úžasnú energiu, ale aj obrovskú dávku originality. Napríklad aj vďaka netradičnému spôsobu použitia motívov slovenského folklóru v niektorých skladbách. Výnimočným prejavom záujmu o G-Strinx bola aj prítomnosť riaditeľa jednej z najväčších svetových vydavateľských spoločností, EMI Publishing, na nahrávaní albumu 'Angeldust'.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Slavomír Bachratý z vydavateľstva HArt Pro.

Foto: Gstrinx.sk

Súvisiaci interpreti: G-Strinx