Veľkí herci malým deťom II. – pesničky, notičky, básničky, kresbičky, tak sa volá druhý diel CD a ilustrovanej knižky s textami a notami piesní pre najmenších poslucháčov a čitateľov. Druhé pokračovanie unikátneho projektu prinesie detské piesne v podaní známych hercov ako Stano Dančiak, Marián Labuda, Petra Polnišová, Robo Roth a ďalších. Na pultoch predajní s knihami a hudbou sa objaví už zajtra, 9. decembra.

Autorkou tohto projektu, ktorého prvý diel vlani zaznamenal veľký úspech a ohlas u detí i rodičov, je hudobná skladateľka Sisa Michalidesová. Spolu s manželom Petrom Preložníkom a textármi Petrom
Konečným a Alenou Michalidesovou pre dvanásť známych slovenských hercov napísala a zhudobnila básničky adresované deťom. Výťažok z predaja prvého dielu – sumu stotisíc korún – odovzdali 16. septembra tohto roka členovia Občianskeho združenia Šanca deťom a spievajúci herci na podporu liečenia detských onkologických ochorení v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch.

9. decembra 2008 sa na pulty kníhkupectiev dostane pokračovanie projektu – Veľkí herci malým deťom II., v ktorom malí čitatelia nájdu kresby aj hercov a budú môcť počúvať pesničky v podaní Stana Dančiaka, Mariána Labudu st., Mariana Geišberga, Martina Hubu, Moniky Hilmerovej, Roba Rotha, Petry Polnišovej, Laca Keratu, Oľgy Belešovej, Alexandra Bártu, Iva Gogála a Gabiky Dzúrikovej.

Dvanásti populárni herci v úlohe spevákov ponúkajú deťom 20 piesní. CD sa bude predávať spolu s ilustrovanou knižkou, v ktorej malí čitatelia a ich rodičia nájdu texty k detským piesňam, notové záznamy pesničiek a rozkošné ilustrácie, ktorých autormi sú "spievajúci" herci.

Tento výnimočný kultúrny počin si zasluhuje pozornosť nielen tým, že na slovenskom trhu donedávna absentovalo hudobné CD pre deti, ale aj tým, že výťažok z jeho predaja autori projektu a spievajúce herecké hviezdy aj tentoraz venujú na finančnú podporu liečenia detských onkologických ochorení.

Kto je Sisa Michalidesová?

Narodená v roku 1983 v Bratislave, študovala na Konzervatóriu v Bratislave herectvo, flautu a špeciálnu kompozíciu. Založila hudobné formácie Sisa's Food (prezentácia na BJD 2003) a 3plus1 (v roku 2007 vyšlo CD s jej vlastnou jazzovou tvorbou). Účinkuje v skupinách: 3plus1, Juraj Griglák and band, Los Remedios (BJD 2005), Exfónia. Spolupracovala s Andrejom Šebanom, Oskarom Rózsom, Ivetou Bartošovou, Karolom Csinom, Zuzanou Suchánkovou, Szidi Tobiasz, Petrom Slivkom, Ľuborom Priehradníkom, Luciou Šoralovou, Robom Opatovským, Jiřím Stivínom, či so skupinou Mango Molas.

Nahrala hudbu k filmu Slnečný štát s Vladom Godárom. Skomponovala hudbu k filmu Malé oslavy, Zima kúzelníkov, Sisa a Sivý holub (autobiografický dokument), Leto (študentský film), scénickú hudbu k inscenáciám Malé manželské zločiny (divadlo L+S), Partybreakers, Deus ex machina (divadlo Mimo), O psíčkoch a mačičkách (divadlo Úsmev), Truth story (Trnavské divadlo).
Od detského veku je členkou divadla Úsmev. Ako herečka sa predstavila aj v divadelnej inscenácii Funebrák, v réžii Patrika Lančariča.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Alena Grešová, manažérka projektu. Viac informácií nájdete na stránke www.sancadetom.sk alebo na mailovej adrese info(zavináč)sancadetom(bodka)sk.