V Nu Spirit bare sa v decembri skoncertnieva. Na najbližšie dva týždne tento bratislavský hudobný klub pripravil hneď tri akcie so živými kapelami. Prvá z nich sa udeje už v pondelok 15. decembra, kedy sa na Medenú 16 po troch mesiacoch vráti americký spevák žijúci vo Viedni Big John Whitfield a spolu s hudobníkmi z Vienna Soul Society odpáli pravý soulovo-funkový žúr. Nasledovať budú Oskar Rózsa Partnership a Silvia Fourporation, projekt nového objavu na slovenskej scéne, speváčky Silvie Gieciovej.

Big John sa narodil v USA, ale v Európe žije už pekných pár rokov. So svojou skupinou Vienna Soul Society organizoval pravidelné jam session v prestížnom viedenskom klube Birdland. Po jeho nedávnom zavretí sa tieto akcie presunuli do Porgy & Bess, a s dvojmesačnou periodicitou aj do Nu Spirit Baru. Po koncerte bude nasledovať jam session, organizátori preto pozývajú všetkých hudobníkov, ktorí majú radi funk a soul, aby si v pondelok prišli s Johnom zahrať.

Z mierne iného súdka bude koncert, ktorý bude nasledovať už na ďalší deň, v utorok 16. decembra. Oskara Rózsu netreba nikomu, kto sa len trochu obtrel o slovenské hudobné dianie, predstavovať. Aj v Nu Spirit hral už veľakrát, vždy rôzne štýly a s rôznymi hudobníkmi. V utorok 16. decembra predstaví svoj vlastný projekt Oskar Rózsa Partnership a bude hrať moderný fusion jazz. Sekundovať mu budú Emil Frátrik na bicích, Ondro Krajňák na klávesoch a Michal Bugala na gitare.

Posledným decembrovým koncertom bude už šieste pokračovanie série The Džez, ktorú Nu Spirit bar pripravuje v spolupráci so Slovenskými elektrárňami. V pondelok 22. decembra ním bude debutové sólové vystúpenie Silvie Gieciovej. Talentovaná speváčka je novým objavom slovenskej hudobnej scény a v Silvia Fourporation jej budú asistovať saxofonista Marián Jaslovský a jeho kolegovia z jazz/hip-hopového projektu QuasiMondo.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Radoslav Tomek z Nu Spirit baru.

Foto: Myspace.com/bjvss (1,2), Martin Kubeš - Hudba.sk (3)