Americká rocková skupina Kiss chystá po desiatich rokoch nový štúdiový album. Posledný štúdiový album s názvom 'Psycho Circus', vydala kapela v roku 1998 a odvtedy sa na trhu objavili len tri albumy so živými vystúpeniami skupiny.

Nahrávať by sa malo začať začiatkom roka 2009 a o produkciu by sa mal postarať gitarista skupiny, Paul Stanley. V posledných rokoch sa členovia kapely údajne nedostali k nahrávaniu najmä kvôli tomu, že basgitarista Gene Simmons bol proti tomu. Svoj nesúhlas odôvodňoval najmä zlými obchodnými podmienkami na hudobnom trhu.

"V nahrávacom priemysle je strašný neporiadok. Nič ma neláka znova naň vstupovať a nahrávať novú hudbu. Prečo by ľudia mali platiť za album, keď si ho môžu zadarmo stiahnuť z internetu?" hovoril Gene. Zdá sa však, že v súčasnosti už budúcnosť hudobného priemyslu nevidí tak v takom zlom svetle.

Skupina Kiss vznikla v roku 1973 v New Yorku a stala sa známou aj vďaka svojim zvláštnym líčeniam tvárí a kostýmami. Na koncertoch pľuli oheň, krv, kúrilo sa im z gitár a používali pyrotechniku. Ich oblečenie a make-up mali taktiež charakter strašidelne ladených komixových postav.

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org