Aktuálny hit Mira Žbirku 'Vieš byť zlá', ktorý si obľúbili poslucháči slovenských i českých rádií, sa dočkal obrazového stvárnenia. Klip natočil mladý slovenský režisér Juraj Lehotský, syn Jána Lehotského, ktorý je spoluautor hudby k skladbe.

Juraj Lehotský sa dostal do povedomia najmä vďaka dokumentárnemu filmu Slepé lásky, za ktorýho ocenili porotcovia na filmových festivaloch v Cannes aj v Karlových Varoch a najlepší slovenský film ašpiroval aj na nomináciu na Oscara. Aktuálne Juraj nakrútil videoklip ku skladbe, ktorá je staršia ako on sám.

"Pred tridsiatimi rokmi, keď 'Vieš byť zlá' vznikala, Juraj ešte nebol na svete. Potom mi táto pesnička dlho ležala v hlave, mal som pocit, že by si zaslúžila natočiť znova, až sme to nakoniec urobili - s novým aranžmá a zvukom. Juraj Lehotský medzitým vyrástol v úspešného režiséra a mne samozrejme hneď napadlo, že by bolo skvelé, keby klip natočil práve on. Bolo síce trochu zložitejšie s takým vyťaženým človekom zladiť voľné termíny na realizáciu, ale čakanie sa vyplatilo," rekapituluje Meky Žbirka a dodáva ďalšie detaily spolupráce:

"Natáčanie bolo veľmi intenzívne, mali sme len jeden deň. Točilo sa v lese, musím povedať, že prístup štábu i účinkujúcich bol vysoko profesionálny, zapôsobilo to na mňa pozitívnym dojmom. Ja v klipe len účinkujem, všetko ostatné - nápad, atmosféra, spracovanie... je dielom režiséra."

Premiérové uvedenie klipu 'Vieš byť zlá' v Českej republike sa chystá na internetových stránkach českého rádia Impuls a slovenského rádia Expres, na ktorých bola minulý rok uvedená aj samotná skladba.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Naďa Machková z agentúry 2media.